Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Mobilitate academică la Universitatea de Științe Aplicate din Valmiera, Letonia: un succes pentru UTM

erasmus co funded 1

În perioada 22-26 Aprilie 2024, Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) a avut onoarea de a fi reprezentată la Universitatea de Științe Aplicate din Valmiera, Letonia, de către conf. univ., dr. Rafael CILOCI, decanul Facultății de Inginerie Economică și Business (FIEB), și prof. univ., dr. hab. Aurelia LITVIN, din cadrul aceleiași facultăți.

 Vizita a avut ca scop principal consolidarea relațiilor de colaborare bilaterală dintre cele două universități, prin intermediul programului Erasmus+. În cadrul mobilității academice, dl Rafael CILOCI și dna LITVIN au prezentat informații detaliate despre Republica Moldova, oferind o imagine de ansamblu asupra istoriei și a realizărilor remarcabile ale UTM.

Un punct important al vizitei a constat în susținerea unei serii de prelegeri captivante pentru studenții programului de studii „Business și administrare” din cadrul Universității de Științe Aplicate din Valmiera. Prelegerile s-au axat pe teme de actualitate din domeniul managementului, cum ar fi managementul riscului în activitatea de antreprenoriat, sustenabilitatea afacerilor, inovații și start-up-uri. Experiența vastă și cunoștințele aprofundate ale profesorilor UTM au contribuit la îmbogățirea experienței educaționale a studenților letoni, oferindu-le o perspectivă nouă asupra dezvoltării planurilor de afaceri.

Implicarea activă a dlui Ciloci și a dnei Litvin nu s-a limitat la susținerea prelegerilor. Ei au participat în calitate de membri ai comisiei de evaluare a studenților internaționali la cursul „Managementul proiectelor”, unde au avut ocazia de a evalua proiectele elaborate de studenți și de a le oferi feedback constructiv.

Vizita a inclus o serie de întâlniri fructuoase cu conducerea Universității de Științe Aplicate din Valmiera, inclusiv prorectorul pe Știință și Cercetare, Kārlis KRĒSLIŅŠ, decanul Facultății de Științe Sociale, Angela JURANE-BREMANE, șefa Departamentului Business și Administrare, Agita Smitina, și un grup de profesori din cadrul departamentului respectiv. Discuțiile au vizat identificarea unor noi oportunități de colaborare bilaterală în diverse domenii, cum ar fi cercetarea, participarea comună la conferințe și proiecte, precum și intensificarea mobilităților academice pentru studenți și profesori. Un accent deosebit a fost pus pe programele de studii de licență și masterat, cu scopul de a promova și dezvolta oportunități suplimentare de mobilitate pentru studenții și profesorii ambelor universități.

Colaborarea dintre Universitatea Tehnică a Moldovei și Universitatea de Științe Aplicate din Valmiera, facilitată de programul Erasmus+, reprezintă un exemplu remarcabil de bune practici în domeniul educației universitare. Vizita recentă a contribuit semnificativ la consolidarea relațiilor bilaterale dintre cele două instituții, deschizând calea către noi proiecte comune și oportunități de dezvoltare pentru studenți și cadre didactice.

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI