Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Vizita Diviziei BMBF la UTM: explorarea oportunităților de colaborare în domeniul transferului tehnologic

Pe 25 aprilie 2024, Universitatea Tehnică a Moldovei a avut onoarea de a primi vizita reprezentanților Diviziei Ministerului Federal German al Educației și Cercetării (BMBF), responsabilă de cooperarea bilaterală cu Republica Moldova. Condusă de domnul Florian FRANK, șeful Diviziei 212 a BMBF, delegația a vizitat UTM cu scopul de a explora potențialele colaborări în domeniul transferului tehnologic și de a se familiariza cu sistemul științific și de inovare al Republicii Moldova.

Această vizită semnificativă reprezintă o concretizare a Declarației Comune de Intenții semnată în septembrie 2023 între Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova și BMBF, ceremonie la care a participat și rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN. Interesul delegației BMBF pentru UTM a fost determinat și de implicarea activă a subdiviziunilor Universității în consorțiile proiectelor de cercetare finanțate de BMBF.

016

În cadrul vizitei, domnul rector Viorel BOSTAN a prezentat evoluțiile recente din cadrul UTM, cu accent pe procesul de reorganizare din 2022, care a inclus integrarea fostelor institute de cercetare ale Academiei de Științe a Moldovei. De asemenea, au fost discutate planurile de viitor ale UTM și posibilele direcții de colaborare cu mediul academic și cel de afaceri din Germania.

La întâlnire au participat și domnul Andreas SUTHHOF, reprezentantul Agenției de Management al Proiectului DLR, doamna Nina PUTUNTEAN, șefa Serviciului Relații Internaționale, UTM, și dr., conf. cerc. Eduard MONAICO, șeful Direcției Management Cercetare Științifică a UTM.

041

Vizita delegației BMBF a fost o oportunitate excelentă de a consolida relațiile de colaborare dintre UTM și instituțiile germane de profil și de a identifica noi direcții de cooperare în domeniul transferului tehnologic, al cercetării și inovării. Părțile și-au exprimat interesul pentru continuarea dialogului și explorarea oportunităților de colaborare în viitor.

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI