Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ziua Ușilor Deschise la UTM – cel mai important eveniment al anului pentru viitori studenți

Pe 27 Aprilie 2024, Universitatea Tehnică a Moldovei a găzduit un eveniment de amploare dedicat viitorilor studenți, oferindu-le o incursiune fascinantă în lumea ingineriei și a inovației. Organizat cu susținerea plenară din partea rectorului, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al UTM, Ziua Ușilor Deschise a reunit mii de elevi și tineri dornici să-și descopere potențialul și să-și proiecteze viitorul academic la UTM. 

Evenimentul a debutat simultan la toate cele 11 facultăți ale UTM, cu discursuri inspiraționale din partea rectorului și a prorectorilor, creând o atmosferă vibrantă și plină de inspirație în campusurile universitare.

1 24

Tinerii care aspiră să-și unească destinul de fascinantele domenii studiate în cadrul facultăților din campusul Râșcani – FCIM, FTA, FIMIT, FD – au fost salutați cu entuziasm de către rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, care i-a invitat să exploreze diversitatea programelor de studii și facilitățile de top ale UTM – Universitatea Viitorului lor. Domnul rector a subliniat angajamentul UTM de a oferi o educație de calitate, adaptată cerințelor pieței muncii moderne. „Știu că aveți așteptări mari, dar vă asigur că la UTM învățăm să fim în pas cu profesiile care astăzi se reinventează rapid, cu tehnologiile digitale și ultimele evoluții ale Inteligenței Artificiale care în timp vor redefini multe joburi. Competențele pe care le cere piața forței de muncă se schimbă foarte rapid, de aceea se cere cât mai multă creativitate, independență, gândire critică, reziliență pentru a face față diverselor provocări și stări. De asemenea, capacitatea de a învăța. Pe lângă materiile de studiu, la UTM învățăm și arta de a fi apți de schimbare. O dovadă este și evenimentul în cauză, la care participă peste o mie de viitori studenți, care au venit să descopere UTM în eventualitatea de a-și continua aici studiile.”

b 11

Prezent la evenimentul desfășurat în campusul universitar Botanica, prorectorul pentru Digitalizare, conf. univ. dr. Dinu ȚURCANU, a adresat un cordial mesaj de bun venit tinerilor absolvenți de licee. Prezentând o imagine de ansamblu a Universității, domnul prorector a accentuat diversitatea și specificul studiilor la UTM, subliniind calitatea programelor educaționale și prestația de excepție a profesorilor apreciați la nivel național și internațional. D-sa a menționat, de asemenea, statutul UTM de cea mai digitalizată universitate din RM, oferind studenților o experiență educațională modernă și inovatoare. Un exemplu este și Biblioteca tehnico-științifică a UTM, care a beneficiat recent de o modernizare semnificativă prin implementarea unor soluții digitale de ultimă generație. Reiterând ideea că alegerea UTM ca destinație pentru studiile superioare reprezintă o investiție în viitorul fiecărui tânăr, în unison cu specificul facultăților din campusul Botanica – FUA, FCGC, FIEB, d-sa i-a îndemnat pe tineri să devină arhitecții propriului viitor, proiectându-l cu încredere și deschidere spre cunoaștere și inovație.

Doritorii de a-și continua studiile în domeniul agricol și medicina veterinară – la FȘASM și FMV, au fost salutați cordial de către doamna prorector pentru Finanțe și Relații Internaționale Daniela POJAR, la evenimentul din campusul Mircești. D-sa a subliniat transformările survenite în ultimul timp în infrastructură, dotări și programe de studii în învățământul agricol, menționând că planurile de viitor ale UTM sunt foarte ambițioase, având în vedere obiectivul de a deveni un centru de excelență în domeniul agricol și horticultură.

Facultățile din campusul Centru le-au oferit vizitatorilor întâlniri de neuitat cu profesorii și partenerii din mediul economic. După o prezentare a programelor de studii, oportunităților de dezvoltare personală și profesională și a perspectivelor de carieră, în fața vizitatorilor au vorbit reprezentanții companiilor. La FET – Alexei CIOBAN, directorul IT-Lab, și Valeriu MESINA, fondator SRL SmartTronic Environment, iar la FEIE – Sergiu APARATU, directorul general interimar al Întreprinderii de Stat Moldelectrica, și Eliza IGNAT din cadrul Direcției Resurse Umane la compania Premier Energy Distribution.

3333

În toate cele 4 campusuri ale UTM vizitatorii au explorat cu interes laboratoarele moderne dotate cu tehnologii de ultimă generație, au interacționat cu studenții și profesorii-cercetători care lucrează la proiecte de vârf în domeniu, descoperind facilitățile de cercetare și educație de top oferite de UTM. Au interacționat cu studenții și profesorii. Decanii facultăților au răspuns la numeroasele întrebări ale viitorilor studenți, ajutându-i să ia decizii informate cu privire la viitorul lor academic.

Expozițiile de lucrări ale studenților și cadrelor didactice au adus un plus de culoare evenimentului, demonstrând diversitatea și creativitatea programelor de studii de la UTM. De la roboți și machete ingenioase la proiecte de design și software inovatoare, expozițiile au evidențiat spiritul inovator și pasiunea pentru inginerie a studenților UTM.

Ziua Ușilor Deschise a UTM a depășit cu mult simpla vizită, devenind o experiență memorabilă și o oportunitate unică pentru tineri de a-și contura viziunea asupra parcursului lor academic. Este meritul tuturor universitarilor, inclusiv al echipelor care, sub egida CCOC, au mers în liceele din orașe și satele republicii, îndemnându-i pe elevi să participe la eveniment și să se convingă de potențialul enorm pe care UTM îl investește în pregătirea discipolilor săi.

Succesul evenimentului este deopotrivă și meritul profesorilor din licee și nemijlocit al elevilor, care prin participarea și interesul manifestat față de studiile UTM au adus în campusurile noastre spiritul tinerilor din întreaga țară – de la sud la nord și de la est la vest: Ialoveni, Strășeni, Orhei, Bălți, Anenii Noi, Comrat, Cimișlia, Criuleni, Florești, Hâncești, Briceni, Călărași, Nisporeni, Ștefan Vodă, Rezina, Leova, Căușeni, Ungheni, Ceadâr Lunga, Comrat, Cahul,  Basarabeasca, Drochia, Glodeni, Râșcani, Dubăsari, Tiraspol, Bender, dar și de peste hotare: din România (Iași, Focșani), Ucraina (Odessa, Lugansk) etc.

Atmosfera amicală și entuziastă a evenimentului a reflectat spiritul vibrant al comunității UTM, creând un cadru ideal pentru explorare și luarea unor decizii importante legate de viitorul profesional.

Succesul ediției din acest an a evenimentului demonstrează încă o dată atractivitatea UTM ca centru de excelență în educația universitară, care oferă tinerilor o educație de calitate pentru a se afirma cu succes în cariera profesională.

https://www.youtube.com/watch?v=Z6ZFejn5thg

 

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI