Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

UTM la Festivalul cântecului, dansului și portului popular de la Cașin

La mijloc de August, de Sfânta Maria, stil nou, un grup de profesori de la Universitatea Tehnică a Moldovei a participat la Festivalul Cântecului, Dansului și Portului Popular, inițiat de UTM în cadrul Simpozionului internațional „Cucuteni 5000 REDIVIVUS: științe exacte și mai puțin exacte”.

Ajuns deja la cea de-a III-a ediție, Festivalul este susținut pe parcurs de primăria c. Cașin, jud. Bacău, în frunte cu primarul Daniel SOROIU și cu sufletistul promotor al valorilor naționale Constantin TODOSE, care și-au manifestat bunăvoința și ospitalitatea și de astă dată, primndu-i cu brațele deschise pe participanții la festival, inclusiv grupul de priofesori de la UTM – Valeriu DULGHERU, Sergiu ZAPOROJAN, Ilie MANOLE, Victor COBZAC, Tudor BOTIN, Elena BOTIN, Valentina STRATAN și Anatolie IANACHEVICI.

A fost un eveniment cultural extraordinar, cu participarea mai multor colective artistice din satele Colibași și Costești – „Haiducii”, a cuplului Elena și Tudor BOTIN (Republica Moldova), s. Mahala, regiunea Cernăuți, Ucraina și din c. Soveja, jud. Vrancea, Dragoslavele, jud. Argeș, colectivului „Nemuritorii”, cunoscuților soliști Gabriela COMANECI – un nume de rezonanță în muzica populară românească, profesor de canto pentru copii, solistului ansamblului „Ciocârlia” din București Nicolae DATCU, maestrului Ilie ROȘU ș.a.

La fel ca și în edițiile precedente, acest eveniment cultural și-a atins scopul:  de a uni cele două maluri ale Prutului.

[av_gallery ids=’60764,60765,60766,60767,60768′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ av_uid=’av-nafwyi’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

 

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI