Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Programmers’ Day, a doua ediție

Stimulată de energia motrice oferită cu plenitudine și dedicație de către unul din cei mai mari susținători ai domeniului IT din cadrul UTM – rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, care ani la rând inspiră și motivează noi generații de programatori, dar și de veriga care ține pulsul și pregătește specialiști dedicați pentru acest cel mai în vogă sector de activitate – Comunitatea FAF, constituită din studenți ai Departamentului Ingineria Software și Automatică din cadrul Facultății Calculatoare Informatică și Microelectronică a UTM, Ziua Internațională a Programatorilor – Programmers’ Day a fost marcată cu mult fast, pentru al doilea an consecutiv, în locația cea mai potrivită pentru evenimentul și importanța acestuia – Tekwill.

13 septembrie, cea de-a 256-a zi a anului, nu a fost aleasă întâmplător pentru marcarea acestui eveniment – numărul 256 reprezintă un octet de opt biți, o valoare bine cunoscută pentru programatorii din întreaga lume.

Evenimentul a demarat cu mesajele înflăcărate ale gazdelor – al rectorului UTM Viorel BOSTAN, dar și al prorectorului Dinu ȚURCANU, care au mulțumit pentru implicarea dedicată FAF și FCIM, dar și partenerilor, grație susținerii cărora acest eveniment se desfășoară cu succes deja al doilea an consecutiv –  companiilor Ellation și Amdaris – cele mai mari două companii pe piața IT, dar și EFES Vitanta, Vinăria din Vale și MicoCatering,

Componentele principale ale evenimentului: Tech Open Mic și Networking Session & Live music au conturat și subliniat într-un fel aparte noul format al Programmers’ Day.

Sala a aplaudat îndelung discursurile motivaționale ale celor 14 speakeri – Ilie Dercaci, Director (company) la Professional Trainer; Eugeniu Gavrev, Head of IT Department, Orange Systems; Alexei Panin, Pentalog; Anton Perkin, Co-founder la Generator Hub și Co-Founder/CEO la FusionWorks; Mariana Gurghis, General Manager la Amarela; Ernest Bitca, Associate Software Engineer la Amdaris; Michelle von Ilöw; Veaceslav Iachim, Developer (software) la Amdaris; Scutelnic Vladimir, Owner and Founder la Endower Academy; Alexandru Lebedev, CEO & Founder la diez; Alex Burlacu, Machine Learning Engineer la DevelopmentAid; Maxim Bîrcu, Android Developer la Ellation Moldova; Eugen Papuc, Senior Applications Management Engineer la Endava.

Profesioniști IT, studenți talentați și reprezentanți ai celor mai mari companii de pe piața IT din Moldova – Ellation, Amdaris, Endava, FusionWorks, Mixbook, Orange Systems, Pentalog au ieșit rând pe rând în scenă, sub aplauzele necontenite ale publicului, pentru a familiariza publicul cu tehnologiile moderne și ultimele inovații pe piață prin prisma  propriilor  experiențe și, astfel, a susține în continuare spiritul IT în RM.

Atmosfera a fost întregită cu muzică bună oferită de o formație de rock alternativ nou formată – Delta pe Obraz, care a evoluat sub ovațiile unui public foooarte energic.

https://www.facebook.com/dinu.turcanu/videos/pcb.2516063931823235/2516063681823260/?type=3&theater

 

[av_gallery ids=’61598,61599,61600,61601,61602,61603,61604,61605,61606,61607,61608,61609,61610,61611′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’7′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ id=” custom_class=” av_uid=’av-nzdzuk’ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI