Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

S-a deschis Salină noastră – universitară!

salina 2

Din luna mai a.c. şi-a început activitatea Salina plasată în Preventoriul universitar de la et. 1 a căminului studenţesc nr. 13 din str. Studenților, 3/1.

Graţie eforturilor depuse de Administraţie şi Comitetul sindical acest edificiu medical multaşteptat şi-a primit deja primii pacienţi.

Pentru cadrele didactice care îşi încordează tractul respirator în procesul de instruire în auditoriu este remediu pentru recuperare şi relaxare. Semnificaţia salinei constă în faptul că procedurile de speleoterapie în salină inseamna inhalarea aerului benefic, foarte util in cazul bolilor cailor respiratorii: maladiilor acute, cum ar fi bronchita şi pneumonia. Este benefic şi pentru piele, are efect antistres, alungă alergiile. O cură de două săptămâni pe an întăreşte sistemul imunitar, iar alergiile la polen sau praf vor fi de domeniul trecutului.

Recomandările medicului terapeut sunt următoarele:

  • pentru adulţi: asthma bronchială, cataracta cronică al tractului inferior şi superior al aparatului respirator, emphisema plămânilor, silicoză.
  • pentru copii: bolile cronice ale tractului inferior şi superior al aparatului respirator, asthma infantilă, cataracta cronică sau acută a urechii mijlocii.

[av_one_half first av_uid=’av-f8dwu’]salina 2[/av_one_half]

[av_one_half av_uid=’av-9pmti’]salina 1[/av_one_half]

Curele cu aer salin sunt contraindicate persoanelor însărcinate şi care au suferit infarctul miocardic, trebuie limitate în cazul persoanelor care suferă de hipertiroidie, tuberculoză pulmonară, epilepsie, hipertensiune gravă, angină pectorală, cancer pulmonar, micoze pulmonare.

Orice tratament speleologic necesită însă consultaţia şi recomandarea medicului terapeut!

Procedurile vor putea se oferă colaboratorilor şi membrilor de familie a acestora, studenţilor, cît şi persoanelor străine.

Printr-o decizie a Comitetului sindical membrii de sindicat şi membrii de familie vor primi din partea organizaţiei sindicale o reducere la costul biletului pentru o procedură în valoare de 50%.

Studenţilor li se acordă servicii în baza prezentării biletului de student.

Pacienţii vor primi consultaţia medicului fizioterapeut şi vor fi deserviţi de sora medicală. Sunt preventiv programate proceduri în ambele părţi ale zilei. Durata unei proceduri este de 45 min. În incinta salinei se vor acorda servicii de fitoterapie.

Programul, posibil, va suferi modificări în scopul ajustării la cerinţele pacienţilor.

Administraţia, Comitetul sindical

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI