Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Succesul celei de-a III-a Ediții a Concursului „Mândră că sunt Femeie”, organizat de Comitetul Sindical al salariaților UTM

În spiritul energiei vibrante, pe data de 1 martie, ecoul primăverii a rezonat într-o polifonie armonioasă cu feminitatea și talentul, în cadrul celei de-a treia Ediții a Concursului „Mândră că sunt Femeie”, organizat de Comitetul Sindical al salariaților UTM.

 Într-o lume în care stereotipurile de gen pot încă să limiteze aspirațiile individuale, acest eveniment a fost un răspuns ferm pentru promovarea egalității de gen și a talentului feminin, recunoscut ca o expresie a potențialului neîngrădit al fiecărei femei.

Comitetul Sindical al salariaților UTM,  concursul „Mândră că sunt femeie” este atât o competiție, cât și o sărbătoare a diversității și a contribuției fiecărei femei la progresul societății, o platformă de afirmare și celebrare a feminității, o voce pentru egalitatea de gen și pentru respectarea drepturilor femeilor în toate domeniile vieții, înfăptuindu-se astfel un pas important către o societate mai echitabilă și mai incluzivă pentru toți.

mandra ca sunt femeie 04

De asemenea, dl rector, prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan susține eforturile depuse de echipa organizatorică a acestui concurs remarcabil, care demonstrează și parteneriatul activ, responsabil între conducere și Comitetul Sindical al salariaților UTM, devenit veriga esențială pentru asigurarea unui mediu de lucru sănătos, echitabil și motivant pentru toți membrii comunității academice UTM-iste.

Dând dovadă de entuziasm și inspirație, cele 15 echipe din cadrul Birourilor Sindicale ale CS au reflectat feminitatea ca o forță puternică, egalitatea de gen ca un ideal esențial, iar talentul feminin ca un pilon al excelenței și inovației.

Ediția din acest an a venit cu surprize, care demonstrează solidaritate și spirit de echipă întreprinzător în cadrul UTM. În scopul susținerii femeilor din echipe, în cadrul uneia dintre probe, organizatorii au încurajat și participarea bărbaților, membri de sindicat.

Reflectând diversitatea abilităților și pasiunilor participanților, probele din cadrul ediției 2024 au fost variate și provocatoare.

În cadrul primei probe, „Pregătirea sarmalelor”, a fost testată priceperea și creativitatea gospodinelor în bucătărie. Proba nr. 2, „Confecționarea Mărțișorului”, a evidențiat talentul artistic al concurentelor, iar proba nr. 3, „Felicitare inedită pentru Femei”, a fost o oportunitate de a demonstra virtuozitatea, imaginația și abilitățile scenice.

mandra ca sunt femeie 22

Juriul, compus din membrii de sindicat, cu notorietate în propriile domenii din cadrul UTM, a avut sarcina dificilă de a evalua prestațiile participanților: dna Ababii Valentina, șefa Centrului Didactico-Metodic de Producție al UTM; dna Rita Golban, conf.univ., dr., șefa Departamentului Siguranța Alimentelor și Sănătate Publică, Facultatea Medicină Veterinară și președintele juriului, dl Bodnariuc Ion, conf. univ., dr., şeful Departamentului Bazele Proiectării Maşinilor, Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi, au avut rolul de a aprecia creativitatea, originalitatea și profesionalismul, demonstrat de echipele concurente.

După deliberări atente, echipele câștigătoare au fost anunțate cu apreciere:

– Locul 1: BS FTA (Facultatea Tehnologia Alimentelor, UTM);

– Locul 2: BS DT (Direcția Tehnică, UTM);

– Locul 3: BS IMB (Institutul Microbiologie și Biotehnologie, UTM).

Toate aspectele legate de organizare și desfășurare au fost conforme Regulamentului aprobat de BE al CS al salariaților UTM, garantând transparența și corectitudinea competiției.

Astfel, Concursul „Mândră că sunt Femeie” reprezintă nu doar o oportunitate de competiție, ci și un mijloc de afirmare și apreciere a rolului și contribuției femeilor în cadrul Universității Tehnice a Moldovei, cât și susținerea masculină, atât de necesară sexului frumos!

Fiecare ediție a Concursului „Mândră că sunt Femeie” este o ocazie de a reafirma angajamentul UTM față de promovarea egalității de gen și de a evidenția importanța respectului și aprecierii reciproce între toți membrii comunității academice.

mandra ca sunt femeie 01

Prin organizarea acestor ediții anuale, Universitatea Tehnică a Moldovei transmite un mesaj puternic de susținere și încurajare pentru femeile din cadrul instituției și din societate în ansamblu. Fiecare ediție reprezintă un punct de cotitură în direcția construirii unei culturi organizaționale și sociale mai incluzive și mai echitabile, în care fiecare persoană să se simtă valorizată și încurajată să-și atingă potențialul maxim.

Felicitările noastre se îndreaptă către fiecare participant(ă), care a contribuit la frumusețea acestui eveniment și către fiecare organizator, care a făcut posibilă realizarea sa. Sperăm ca succesul acestui concurs extraordinar să fie o sursă de inspirație și încurajare pentru toți cei implicați și să reprezinte un pas înainte în direcția promovării egalității de gen și respectului reciproc în societatea noastră.

„Vivat! Crescat! Floreat!” frumoasa comunitate academică a UTM!

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI