Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Finalizarea cursurilor de perfecționare pentru bioingineri din Tadjikistan

Pe 5 iulie 2019 Centrul Național de Inginerie Biomedicală (CNIB), din cadrul Departamentului Microelectronică şi Inginerie Biomedicală, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, a găzduit festivitatea de înmânare a certificatelor bioinginerilor din Tadjikistan pentru absolvirea cursului de perfecționare în specializarea „Inginerie biomedicală”.

La eveniment a fost prezent rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan; decanul FCIM, conf. univ., dr. Dumitru Ciorbă; directorul CNIBM, prof. univ., dr. Victor Șontea; consultantul principal în Serviciul politici medicamente și dispozitive medicale din cadrul Ministerului Sănătății, Gheorghe Gorceag și directorii departamentelor de Inginerie Biomedicală din cadrul instituțiilor medicale: IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, IMSP Institutul Mamei și Copilului, IMSP Institutul de Medicină Urgentă.

Cursurile au avut loc în perioada 13 mai – 5 iulie 2019. Programul de studii, prevăzut pentru 320 de ore, a inclus pregătirea fundamentală la disciplinele Anatomia funcțională și fiziologia umană, Electronica medicală, microprocesoare și măsurări electrice și Tehnici de imagistică medicală şi securitatea radiologică, dar și discipline specializate: Managementul tehnologiilor medicale, Dispozitive medicale pentru diagnosticare și terapie intensivă și Dispozitive medicale pentru sterilizare și investigații de laborator.

Pregătirea practică a fost efectuată la Centrul Național de Inginerie Biomedicală a Universității Tehnice a Moldovei și la instituțiile medicale partenere: IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, IMSP Institutul Mamei și Copilului, IMSP Institutul de Medicină Urgentă.

[av_gallery ids=’59193,59192,59191,59190,59189,59188,59187,59186,59185,59184,59183,59182,59181,59180,59179,59178,59177,59176′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’9′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ av_uid=’av-me1wfa’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

 

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI