În fiecare an, în ultima lună de toamnă, Braşovul găzduiește Festivalul Etnovember. Ediția curentă, cea de-a  XXII-a, s-a desfășurat în perioada 16-18 noiembrie, în locațiile obișnuite evenimentului, respectiv Aula Universităţii „Transilvania”, Bastionul Ţesătorilor, Facultatea de Litere a Universității „Transilvania”, Centrul Multicultural al Universităţii „Transilvania”.

Festivalul a demarat în Aula Universităţii „Transilvania” din Brașov,  fiind etalate 28 de expoziții cu lucrări studențești din cadrul școlilor de arhitectură, design de obiect, arte aplicative din România și țările UE. Pe post de organizator al acestui celebru festival-expoziție s-a manifestat Facultatea Ingineria lemnului, în persoana doamnei profesor Marina Cionca și echipa nemaipomenită de profesori și studenți, purtătoare a fularelor de culoare galben-fosforescent, cu suportul conducerii Universității Transilvania și Primăriei Brașov. Iar unul din partenerii fideli ai evenimentului a fost, și de astă dată,  Universitatea Tehnică a Moldovei.

UTM a fost prezentată de echipa de studenți de la Departamentul Design Industrial și de Produs, condusă de șeful departamentului , conf. univ. Valeriu Podborschi. Studenții au prezentat proiectele lor de an, inclusiv modelele industriale fabricate la FabLab Chișinău după proiectele studenților anului I.

O parte a festivalului a fost dedicată aprecierii rezultatelor taberei de vară de la Brașov, unde studenții de la Design Industrial au realizat câteva obiecte de design în stil tradițional românesc.

Doritorii au avut concomitent prilejul unor întâlniri cu personalități importante ale artelor: mari artiști plastici, designeri români de top, specialiști europeni în actualizarea rostului și importanței vechilor tehnici meșteșugărești, fotografi profesioniști, dar și participarea la expoziții de design, arte plastice și arte vizuale, concerte, workshop-uri, un show cu flăcări, precum și deja tradiționalul Maraton de poezie de la Facultatea de Litere – o ediție, pe care organizatorii o consideră printre cele mai ofertante de până acum. Surpriza Festivalului a fost  expoziţia „Braşov 3M” cu prezentarea a trei machete ale Braşovului, care reprezintă trei epoci ale oraşului, începând de la perioada medievală la cartierele muncitoreşti din „epoca de aur”, oferind publicului o experiență augmentată cu ajutorul videomapping-ului.

(Visited 42 times, 1 visits today)