Semnarea oficială a programului „Exchange Speaker Program: VSU-TUM with participation of other universities” (Mai 2023-March 2027), finanțat de Ambasada SUA în R. Moldova

La 23 mai a.c. a avut loc semnarea oficială a programului „Exchange Speaker Program: VSU-TUM with participation of other universities” de către Excelența Sa Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, dl Kent D. Logsdon și rectorul UTM, dl Viorel Bostan, dr. hab., prof. univ.

La întâlnire au participat reprezentanți ai Ambasadei SUA: dl Brian Asmus – Atașat cultural, dl Alexandru Leanca, coordonator de programe și reprezentanți ai UTM: dna Daniela Pojar, prorector pentru finanțe și relații internaționale, dna Larisa Bugaian, șef Centrul UTM ”Erasmus+”.

Acordul General de Cooperare Academică între VSU și UTM oferă o bază excelentă pentru parteneriatul strategic dintre cele două universități, care prevede cooperare academică internațională realizată prin schimburi de cercetători, profesori și studenți, cercetări și publicații comune, conferințe și ateliere.

Programul de schimb de speakeri va oferi noi oportunități de dezvoltare și consolidare a Parteneriatului VSU – UTM, extinzând acest cadru și la alte universități, prin includerea în această cooperare a universităților din Bălți, Cahul, Comrat și Tiraspol.

Cele două universități, VSU și UTM își propun să creeze oportunități de cooperare pentru următorii ani, prin crearea unei platforme axată pe componenta academică și industrie, al cărui rol este de a împărtăși experiențe, a sprijini inovația și a promova excelența academică. Aceste activități vor consolida colaborarea inter-universitară, vor dezvolta și implementa activități academice comune și de cercetare, ajutând la crearea schimbului de experiență și bune practici între VSU – UTM și alte universități.

De asemenea, Programul va îmbunătăți programele educaționale, va facilita modernizarea curriculum-ului academic și va atrage noi studenți la programele de economie și business, informatică și inginerie, agricultură, contribuind la noi oportunități de angajare în câmpul muncii pentru tânăra generație.

„Exchange Speaker Program: VSU-TUM with participation of other universities” urmărește asigurarea continuității activităților desfășurate, astfel încât schimbul academic și proiectele comune de cercetare și studii să poată continua în cadrul unui viitor Centru inter-universitar de excelență pentru cercetare și dezvoltare economică.

193


131 1 1238233186174158 1142 2099 2
133 2
130Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI