Școala de vară EU4SID, ziua a 5-a

Pe 17 iunie, Școala de vară EU4SID și-a încheiat activitatea, organizatorii exprimându-și satisfacția că au contribuit pe această cale la formarea competențelor tinerei generații pentru a identifica soluții pentru o creștere durabilă, inteligentă și favorabilă incluziunii. 

Tematica integrării europene și a dezvoltării industriale durabile, discutată pe parcursul a 5 zile a Școlii de vară EU4SID, a captivat interesul studenților de la 7 facultăți ale UTM (FIEB, FCGC, FEIE, FET, FTA, FCIM, FTP).

În cea de-a 5-a zi, pe 17 iunie 2022, participanții la eveniment au avut prilejul să o cunoască pe reprezentanta AO „EcoContact”, Irina PUNGA, invitată a Școlii de vară EU4SID, care a adus mai multă lumină asupra mecanismului de protecție a mediului prin procedura de evaluare de mediu. În Acordul de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană este prevăzută acțiunea de îmbunătățire a legislației privind protecția mediului. Unul din procesele de evaluare de mediu este Evaluarea impactului de mediu (EIM), elaborată în conformitate cu Directivele UE și ale Convenției impactului de mediu în context frontalier. Metodologia EIM este aplicată în RM din 2014, urmând să fie îmbunătățită pentru a asigura o mai bună transparență a procesului de implicare a diverșilor actori interesați și a deciziilor Agenției de Mediu.

Alte subiecte examinate au fost Sistemul instituțional al UE, Parteneriatul Estic al UE, politica de coeziune și contribuția politicilor de inovare la dezvoltarea industrială durabilă, prezentate de către membrii echipei de proiect, conf. univ., dr. Cornelia CRUCERESCU, conf. univ., dr. Rafael CILOCI și conf. univ., dr. Veaceslav BÂRDAN.

Școala de vară EU4SID a fost organizată în perioada 13-17 iunie 2022, sub auspiciile Facultății Inginerie Economică și Business, Universitatea Tehnică a Moldovei, în cadrul proiectului Jean Monnet Module EU4SID „Dezvoltarea industrială durabilă în contextul integrării europene”, Nr. 610848-EPP-1-2019-1-MD-EPPJMO-MODULE, care este implementat la FIEB, UTM, cu suportul programului Erasmus+ al Uniunii Europene.

Mai multe detalii despre proiect: https://proiecte.utm.md/jean-monnet-2

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU