Mobilitate ERASMUS la Instituto Superior de Administração e Gestão – un vis împlinit pentru Georgian POSTICĂ

Te-ai întrebat vreodată ce beneficii și oportunități ți-ar putea deschide o mobilitate de studiu Erasmus+ în străinătate? Georgian POSTICĂ, student al Facultății Inginerie Economică și Business, anul II, programul de studii „Marketing și logistică”, UTM, consideră că șansa de a studia în Portugalia și posibilitatea de a trăi într-un oraș precum Porto l-au inspirat să-și depășească limitele, oportunitate pentru care ține să-și exprime public gratitudinea și afecțiunea față de Alma Mater.

A fost o mare bucurie pentru mine să fiu admis, ca student Erasmus, la Instituto Superior de Administração e Gestão (ISAG), programul de studiu „Business Management”, spune George. ISAG este una din cele mai prestigioase instituții de învățământ din Portugalia și face parte și din top-ul instituțiilor de învățământ în domeniul economiei din întreaga Europă.

Experiența a fost mult peste așteptările mele, iar cunoștințele acumulate pe parcursul mobilității s-au dovedit a fi foarte utile și am decis să împărtășesc câteva detalii din povestea mea.

Să fiu sincer, nu am avut emoții când realizasem că urmează să plec peste hotare pentru a studia într-o țară relativ străină pentru mine, într-un mediu nou, dar și în o altă limbă. M-am simțit total pregătit pentru acest pas, fiind deja absolvent al Programului FLEX, în perioada 2018-2019.

ERASMUS+ mi-a depășit așteptările în totalitate, oferindu-mi o experiență total diferită de cea din Statele Unite. Chiar nu găsesc cuvinte pentru a explica ce am simțit atunci când am decolat către o țară necunoscută până atunci, către o altă perioadă din viața mea, perioadă care s-a dovedit frumoasă și plină de semnificații. A fost șansa ideală pentru a continua să mă dezvolt ca personalitate, ca student și m-a ajutat să mă autodepășesc.

Pentru noi, studenții ERASMUS+, schimbul acesta înseamnă să trăim experiențe noi și să creăm amintiri pentru o viață. Castele medievale de basm și cele mai bune locuri de surfing din Europa, sate pietruite și orașe care nu dorm niciodată, plimbări cu bicicleta prin toată țara și călătorii la capătul lumii… Indiferent de ce căutați, Portugalia vă poate oferi totul!

Acum, fiind la sfârșit de drum în această experiență în Portugalia, pot spune cu siguranță ca Porto a fost cea mai bună alegere pe care aș fi putut să o fac. Am ales această destinație neștiind absolut nimic despre acest loc minunat, ba chiar nici despre cultura Portugaliei, însă dacă ar fi să aleg din nou o destinație pentru a merge în mobilitate, cu siguranță aș reveni în Porto. Energia pozitivă pe care mi-o transmit în fiecare zi portughezii este de nedescris. Foarte rar am văzut astfel de oameni care să zâmbească mereu, care încearcă mereu să te facă să te simți bine și comod în țara în care ești, de fapt, un străin. Sincer să fiu, niciodată nu m-am simțit un străin aici.

Porto este printre cele mai importante orașe din Europa de Sud-Vest. Este fosta capitală a acestei țări, oraș de la care provine și numele acestei țări. Priveliști minunate și obiective turistice de vis, dar și un vin cunoscut atât pentru tradiția de păstrare, cât și pentru gustul deosebit – sunt doar câteva elemente distinctive ale acestui frumos oraș.

Cu referire la programul de studiu „Business Management” din cadrul ISAG, de la bun început avusem o idee foarte clară despre ce urma să studiez, despre cum va derula programul, ce colegi voi avea pe parcursul mobilității. De la bun început, părerea mea despre mobilitatea de studiu Erasmus, despre programul de studiu ales, dar și despre oamenii de acolo s-a conturat în jurul căldurii cu care am fost primit într-o țară străină. Din fericire, pe parcursul semestrului nu am întâmpinat niciun fel de dificultăți, iar pentru orice nelămurire profesorii și personalul din instituție sunt mereu dispuși să explice, să ajute.

Mă consider un om fericit, care la un moment dat a pierdut noțiunea de plictiseală… Am cunoscut în Portugalia sute de studenți din toată Europa și nu numai, mi-am făcut o mulțime de prieteni, alături de care am trăit o experiență unică, am descoperit culturi noi, dar și sentimentul că, deși provenim din țări diferite, libertatea și aviditatea cunoașterii este pentru noi, tinerii, aceeași oriunde în lume.

Le recomand tuturor studenților interesați să aplice pentru o asemenea experiență, să îndrăznească să călătorească, să descopere noi orizonturi, noi culturi, noi aventuri, chiar dacă contextul pandemic face mai dificilă această oportunitate.

Always remember: What happens on Erasmus, stays on Erasmus.

Cheers!

[av_gallery ids=’99512,99513,99514,99515,99516,99517,99518,99519,99520,99521,99522,99523′ style=’big_thumb’ preview_size=’2048×2048′ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’2048×2048′ columns=’4′ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ img_scrset=” html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-ig2vrq’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU