Colaborare FIEB-FTA cu suportul Unisim Soft

Perfecționarea procesului educațional poate și trebuie realizat prin colaborare cu stakeholderi- companii private, dar și instituțional, între diferite facultăți, fapt ce ar permite valorificarea maximă a potențialului acestora.

În cadrul Facultății Inginerie Economică și Business mai multe discipline sunt predate prin platforma Oracle, instalată și menținută cu largul suport al partenerului strategic al FIEB – compania Unisim Soft, care creează un cadru favorabil de digitalizare a procesului educațional economic prin consultanță continuă de utilizare a platformei Oracle chiar și în condiții de pandemie. La inițiativa titularului cursului „Evidența contabilă”, lector superior Ludmila TIMOTIN, și responsabilul de lucrări de laborator pe platforma Oracle, lector asistent Lidia SURDU, catedra DEM, FIEB, a fost organizat un ciclu de seminare pentru studenții gr. IMIA-191, Facultatea Tehnologia Alimentelor. Din partea companiei Unisim Soft suportul a fost asigurat de către dna Violeta DRAGNEV.

În cadrul lecțiilor a fost prezentat soft-ul una.md (în baza Oracle) – unul dintre cele mai performante instrumente de evidență a operațiilor economico-financiare, un accent deosebit fiind pus pe posibilitățile soft-ului în acumularea datelor activității economico-financiare ale companiei.

În cadrul seminariilor studenții au fost instruiți să întocmească:

  • documente primare de mișcare a mijloacelor bănești la întreprindere;
  • documente de procurare a mijloacelor fixe;
  • documentele de plată (stingerea datoriilor față de furnizor);
  • documentele de comercializare a produselor din stocuri,
  • înregistrarea veniturilor,
  • raport de verificare a veniturilor pentru executarea impozitelor,
  • generarea rapoartelor rezultative la finele fiecărei etape de activitate.

Studenții au fost entuziasmați de oportunitatea de a utiliza instrumente moderne IT care facilitează considerabil activitatea unui contabil și completează competențele în domeniu. În același timp, colaborarea intra-instituțională, suportul întreprinderilor de consultanță contribuie la transfer de know how, pot determina și un efect de multiplicare.

[av_gallery ids=’98315,98316,98317,98318,98319′ style=’big_thumb’ preview_size=’2048×2048′ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’2048×2048′ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ img_scrset=” html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-qzpj48′ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU