Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Profesorii UTM Oleg LUPAN și Vasile POSTICA – în World Scientist and University Ranking 2021

Profesorii Universității Tehnice a Moldovei, Oleg LUPAN și Vasile POSTICA, se regăsesc în TOP-ul World Scientist and University Ranking 2021, realizat de către AD Scientific Index – https://www.adscientificindex.com/?sort=desc&sortby=d&tit=Others&country_code=md.

Potrivit clasamentului, tânărul doctor în științe Vasile POSTICA s-a clasat pe poziția 5 în Republica Moldova și #51668 în Europa din totalul de 216871 de savanți.

Iar profesorul UTM Oleg LUPAN deține poziția #1 la UTM și în Republica Moldova și poziția #8520 în Europa, din totalul de 216871 savanți, iar pe plan mondial se plasează pe poziția #28500 din totalul de 707636 savanți în clasamentul respectiv. Totodată, în clasamentul eficienței activității de cercetare științifică din ultimii 5 ani a avansat mult mai sus – pe poziția #3792 din Europa și #13116 în lume.

În 2018 prof. LUPAN, câștigător al Premiului Național al R. Moldova, a ajuns în TOP 1% mondial în clasamentul Highly Cited Researchers.

Ca urmare a acestei competiții internaționale, se așteaptă creșterea vizibilității personalului didactic implicat de la UTM în procesul de educație-cercetare la Departamentul Microelectronică și Inginerie Biomedicală al Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică a UTM.

Oleg LUPAN activează în calitate de cercetător științific și profesor universitar de peste 28 de ani, iar recent a fost ales șef al Departamentului Microelectronică și Inginerie Biomedicală (DMIB) din cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică (FCIM) a Universității Tehnice a Moldovei (UTM).

Activitatea profesorilor Departamentului MIB, Facultatea CIM se încadrează perfect în colaborări internaționale cu prestigioase universități din Uniunea Europeană, SUA, Australia, India, Ucraina, Regatul Unit, Rusia etc., asigurând procesul educațional în cadrul a trei programe de studii: Electronica Aplicată (EA), Microelectronică și Nanotehnologii (MN) și Inginerie Biomedicală (IBM), ciclurile I – Licență (Inginer) și II – Masterat (MSc), precum și la 5 specialități de la ciclul 3 – Doctorat (PhD) axate pe cercetare științifică profundă.

Referințe

https://www.adscientificindex.com/scientist.php?id=3925121

https://www.adscientificindex.com/scientist.php?id=3925124

http://mib.utm.md/

https://fcim.utm.md/departamentele-fcim/departamentul-mib/

https://www.adscientificindex.com/?sort=desc&sortby=d&tit=Others&country_code=md

[av_gallery ids=’97971′ style=’big_thumb lightbox_gallery’ preview_size=’no scaling’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ img_scrset=” html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-v1xl0k’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

[av_gallery ids=’97959′ style=’big_thumb lightbox_gallery’ preview_size=’2048×2048′ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ img_scrset=” html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-19eatz8′ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

[av_gallery ids=’97960′ style=’big_thumb lightbox_gallery’ preview_size=’2048×2048′ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ img_scrset=” html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-vbxnz8′ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI