O nouă recunoaștere a UTM în clasamentul EURASIAN UNIVERSITY RANKING

Un nou premiu în palmaresul Universității Tehnice a Moldovei, o nouă recunoaștere internațională pentru performanța academică remarcabilă – UTM a avansat în Clasamentul EURASIAN UNIVERSITY RANKING (IAAR EUR) pentru anul 2021!

În perioada 1-2 octombrie 2021, în orașul Nur-Sultan, Republica Kazahstan a avut loc cel de-al V-lea Forum Internațional din Asia Centrală „Asigurarea calității învățământului superior: tendințe globale și aspecte regionale”, dedicat celei de-a 10-a aniversări a Agenției Independente de Acreditare și Rating (IAAR). Având ca scop examinarea abordărilor moderne ale dezvoltării sistemului de asigurare a calității, acreditare, cercetare și extindere a cooperării cu organizațiile și agențiile internaționale, Forumul a pus în discuție probleme privind asigurarea calității educației; strategii de dezvoltare; tehnologii de învățare și modele de viitor; acreditarea internațională ca mecanism de îmbunătățire a calității educației și, nu în ultimul rând, clasamentul ca factor-cheie de creștere a competitivității universităților.

La Forum au participat reprezentanți ai ministerelor Educației și Științei din Kazahstan, Rusia, Letonia, Azerbaidjan, Ucraina, Kârgâzstan, Uzbekistan, Tadjikistan, Belarus, ai rețelelor internaționale europene de asigurare a calității în învățământul superior, organizațiilor internaționale de acreditare, instituțiilor de învățământ superior străine și locale, angajatori, studenți. Într-o ambianță de un nivel atât de înalt, nominalizarea Universității Tehnice a Moldovei cu premiul „Technical Science Award” a avut consecințe favorabile imediate, acestea fructificându-se prin semnarea Acordului de Colaborare Generală cu Universitatea de Stat Osh (Republica Kârgâză), reprezentată de rectorul Kozhobekov Kudaiberdi Gaparalievich.

Universitatea Tehnică a Moldovei merită toate felicitările pentru valorificarea la un nivel net superior a potențialului său intelectual, susţinând cu brio acest important concurs de imagine și prestigiu internațional.

Noi, întregul colectiv al strânsei familii a Universității Tehnice a Moldovei, suntem onorați de a ne ști membri ai acestei fortărețe a învățământului superior național cu prestigioase recunoașteri internaționale!

(Visited 200 times, 1 visits today)