Managementul nipon – o sursă continuă de inspirație

Cu o abordare holistică și complexă  a  managementului –  ,,Japanese modernization” au venit în fața studenților și profesorilor Facultății Inginerie Economică și Business din cadrul Universității Tehnice a Moldovei reprezentanții Agenției JIKA și ai International Univeristy of Japan.

Devine o tradiție pentru Facultatea Inginerie Economică și Business să invite experți de peste hotare cu prezentări inspiraționale pentru întreg mediul academic.  După lecțiile online ale profesorilor din România și SUA, FIEB beneficiază de suportul plenar din partea directorului regional JIKA, Sugimoto san, și lecția inedită pe tema „Creșterea economică și managementul japonez”, prezentată de dr. Funabashi san de la Universitatea Internațională din Japonia în fața  a peste 100  de studenți și profesori FIEB.

Prezentarea a demarat cu o succintă introducere în conceptul ,,JIKA Chair” de către Sugimoto san, iar dr. Funabashi san a reliefat factorii fundamentali ai creșterii economice, specificul sistemului corporativ al managementului și managementul japonez, raționalitatea economică populară, sistemul corporativ popular și democrația industrială.

Analiza comparată bazată pe factorii culturali au scos în evidență robustețea managementului japonez, abordarea strategică, care permite utilizarea resurselor, inclusiv cele umane prin prisma valorificării maxime a potențialului acestora.

Lecția a culminat cu un valoros schimb de opinii la temă. Interacțiunea, comunicarea cu experții de cel mai înalt nivel contribuie la perfecționarea procesului educațional, la determinarea unor noi tematici de cercetare, stabilirea unor  relații de colaborare.  Acest eveniment marchează un început, ce trebuie și va fi valorificat prin alte acțiuni, activități împreună cu partenerii din Japonia.

(Visited 240 times, 1 visits today)