Studenții FIEB – la hackatonul organizat de Garage48 și YepMoldova

Idei, emoții, prietenii, controverse, echipă, rezultat. Așa poate fi descrisă frumoasa experiență trăită de 6 studenți ai Facultății Inginerie Economică și Business, Universitatea Tehnică a Moldovei la Hackatonul organizat de Garage48 și YepMoldova, în perioada 1-3 octombrie 2021.

Mihaela TIMOTIN, Alina PÎRŢINĂ, Cristina ULINICI, Lesi MANCOŞ, Anastasia BOBEICO, Cristian POPESCU, studenți ai FIEB, programele de studii „Marketing și logistică” și „Business și administrare” au valorificat oportunitatea de a aplica în practică cunoştinţele acumulate la universitate.

Timp de 48 de ore și-au dezvoltat propria idee de startup, fiind ghidați de mentori din diverse țări, specializați în domeniul tehnologii informaționale, marketing, business etc.

Studenții spun că în cele două zile și-au amplificat abilitățile și potențialul creativ pentru a pune în aplicare unele idei inovaționale, cum ar fi: gestionarea deșeurilor în Republica Moldova, contribuind astfel la stimularea economiei circulare și la dezvoltarea infrastructurii ecologice din țară și organizarea cursurilor și webinariilor pentru șomeri, astfel fiind posibilă soluționarea unor probleme cu caracter social, prin implicarea și dezvoltarea incluzivă.

Studenții FIEB îi îndeamnă și pe alți studenți să valorifice orice oportunitate pentru că aceasta se va transforma într-o experiență de neuitat și îi vor aduce cu un pas mai aproape de succesul profesional.

(Visited 339 times, 1 visits today)