Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

FTP-UTM la Festivalul Internațional de Modă Transilvania Fashion

Organizat în inima Clujului, în perioada 17–19 septembrie 2021, Festivalul Internațional de Modă Transilvania Fashion a întrunit designeri din 8 țări, între care și reprezentanți ai Facultății Textile și Poligrafie din cadrul Universității Tehnice a Moldovei.

Participând la activitățile desfășurate pe parcursul celor trei zile ale Festivalului, alături de reprezentanți din diferite țări, decanul Facultății Textile și Poligrafie din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, conf. univ., dr. Sergiu TRONCIU, a apreciat imensul efort depus întru promovarea excelenței în domeniul modei – un mix spectaculos între designerii tineri, extrem de talentați (Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca; Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași; Universitatea Națională de Arte din București; Facultatea de Arte si Design, Universitatea de Vest din Timișoara; Facultatea de Arte, Universitatea Oradea; Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca) și creatori de modă consacrați: Iraida FLOREA, Inga BRAGARU, Vlad-Mihnea COVACI, Paul PALM, Vanesa OROS, Luminița BALAZS, brand JOLIDON și IMPERO COUTURE. 

De asemenea, decanul Sergiu TRONCIU s-a arătat extrem de mândru de discipolii FTP-UTM, care au prezentat la Festival trei colecții vestimentare, învrednicindu-se de o Diplomă de Excelență pentru prestația deosebită:

  • Iulia RAILEAN – colecția propriului brand de lux – „JULIER”. În viziunea autoarei, brandurile de lux își merită pe deplin locul în această industrie datorită aspectelor cheie ce le diferențiază, și anume: istoria din spatele brandului, integritatea produsului, exclusivitatea, calitatea superioară, moștenirea istorică și elementele culturale diferențiatorii
  • Ana CARAUŞ – colecția „REUSE”, bazată pe conceptul sustenabilității, concentrează în sine echilibrul atât de necesar astăzi: denimul reutilizat în combinație cu un material inedit creează un duet cu adevărat prețios.
  • Ludmila SECHER – colecția vestimentară „ERÖ”, inspirată din studiul dezvoltării psihologice și emoționale a femeii la diferite etape ale vieții. Colecția denotă o trecere de la imaginea femeii emotive, romantice, senzuale la o imagine mai puternică de caracter, încrezută în sine și în ceea ce face.

Totodată, paleta prezentărilor de colecții vestimentare a fost completată cu diverse seminare, mese rotunde dedicate activităților de educație în domeniul designului și a proiectelor internaționale, transformând evenimentul într-un veritabil show conceput să amplifice vizibilitatea designerilor pe o vastă scenă europeană.

Imaginat sub forma unui eveniment outdoor complex, street fashion și couture inovativ, Festivalul Internațional de Modă Transilvania Fashion a creat o splendidă emulație pe toate palierele expresiei de fashion şi styling prin prezentări de colecții ale designerilor tineri și celor consacrați. Amploarea și culoarea artistică a evenimentelor a fost amplificată de o logistică impresionantă de catwalk, sunet, lumină și ecrane LED, instalate în superbul amfiteatru în aer liber de pe Esplanada Centrului de Cultură Urbană din Parcul Central din Cluj-Napoca, care a găzduit evenimentul. Era și de așteptat, acest spectacol de modă a trezit interesul a numeroși designeri, branduri, case de modă și universități, invitați speciali din țară și din străinătate, modele, hairstyliști, make-up artiști, fotografi, bloggeri, jurnaliști.

Reprezentanții FTP-UTM au dat o înaltă apreciere modelelor care au defilat la TRANSILVANIA FASHION și transmit sincere mulțumiri organizatorilor pentru posibilitatea oferită Republicii Moldova, în special UTM, de a participa la acest eveniment de amploare. Un très grand merci adresează European Fashion Council, FashionTV (care au difuzat evenimentul în 198 de ţări), dar și colegilor de la Asociaţia Culturală Pro Transilvania, organizatorul Festivalului Internațional de Modă Transilvania Fashion.

[av_gallery ids=’94130,94131,94132,94133,94134,94135,94136,94137,94138,94139,94140,94141,94142,94143,94144,94145,94146,94147′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’9′ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-p84chc’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI