O prețioasă donație de carte pentru UTM din partea dr. Liviu JALBA

În prag de an de studii, Universitatea Tehnică a Moldovei a beneficiat de un cadou de zile mari – o prețioasă donație de carte din partea dr. Liviu JALBA, cercetător și antreprenor, CEO al Companiei „Microelectronica” din București, transmisă de către un bun prieten al său, Igor MUNTEANU, politician, diplomat, dar și profesor școlit la Chișinău, București și Harvard.

Donația este adresată studenților UTM, cuprinzând o seamă de cărți în domeniul fizicii și matematicii, printre autorii acestora figurând și Liviu JALBĂ, o persoană eminentă în domeniul electronicii românești, antreprenor vizionar cu origini basarabene, care se declară convins că renașterea mediului universitar, recuperarea handicapului din ultimii ani în educația publică și rigoarea științifică trebuie să devină prioritatea #1 a reformelor în sistemul public și privat de educație publică.

Onorat să primească acest dar prețios, rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN a transmis donatorului sincere mulțumiri, profundul respectul și înalta considerație pentru acest gest mărinimos, menționând că d-sa este așteptat la Chișinău, la UTM oricând va dori să ne onoreze cu prezența sa.

De altfel, donatorul intenționează să-și extinde gestul mărinimos și în alte universități din Republica Moldova, iar mesajul pe care îl transmite cu acest prilej este unul foarte motivațional: „Doresc ca aceste cărți să ajungă peste tot unde există dorință de carte și instituții serioase care promovează știința și cultura, singurele care ne salvează de ignoranță și sărăcie.”

Sincere mulțumiri și tot respectul UTM-iștilor, domnule dr. Liviu JALBA!

(Visited 224 times, 1 visits today)