Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

31 de medalii pentru UTM-iști la INVENTICA-2021

14 medalii de aur, 12 de argint și 5 de bronz au încununat efortul în materie de cercetare și inovație al reprezentanților UTM la cea de-a 25-a ediție a Salonului Internațional de Invenții INVENTICA 2021, de la Iași, desfășurat în perioada 23-25 iunie 2021, în format online, sub auspiciile Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași și Institutul Național de Inventică din Iași.

La ediția curentă a Salonului au fost expuse aproximativ 300 de lucrări. UTM a fost una din cele 4 universități care au reprezentat Republica Moldova, alături de 9 institute de cercetare. Per total, INVENTICA a reușit să reunească în cadrul acestei ediții numeroase universități, institute de cercetare, companii, asociații, inventatori şi persoane interesate de domeniul inventicii din aproximativ 10 țări și reprezintă o oportunitate de comunicare, schimb de idei și promovare a rezultatelor cercetării și creativității.

În cadrul Salonului au fost înscrise doar cereri de brevete, brevete de invenție și proiecte de cercetare naționale și internaționale obținute prin competiție din ultimii 5 ani și care nu au mai fost prezentate în edițiile anterioare.

Programul Salonului a inclus un Vernisaj de artă „ARS INVENIENDI” și o Conferință de Inventică.

Inventica este o platformă de promovare a proiectelor inovaționale, reprezentând o oportunitate de comunicare, schimb de idei și promovare a rezultatelor cercetării și creativității. Ediția curentă a Salonului a întrunit numeroase universități, institute de cercetare, companii, asociații, inventatori şi cercetători științifici din România, Republica Moldova, Malaiezia, Croația, Taiwan, Suedia și Polonia, care au prezentat peste 340 de brevete, cereri de brevete, proiecte de cercetare și lucrări științifice.

[av_gallery ids=’93223,93224,93225′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’3′ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-q51lj9′ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI