Tinerii lectori din cadrul Departamentului Energetică, Facultatea Energetica si Inginerie Electrica, UTM, Constantin BOROSAN și Irina APOSTOL, continuă cu succes seria de instruiri despre eficiența energetică și sursele regenerabile de energie.

În calitate de participanți i-au avut pe elevii Școlii Profesionale și ai Liceului Teoretic „Constantin Spătaru” din or. Leova. Însoțiți de părinții lor, elevii au manifestat un viu interes față de subiectele abordate, s-au implicat activ în exercițiile practice, precum și în sesiunea de întrebări și dezbateri.

Activitățile sunt organizate de Asociația Obștească „LT&Liceum” din or. Leova, care este beneficiară a Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Abilitarea cetățenilor în utilizarea tehnologiilor moderne de eficiență energetică și surse de energie regenerabilă” în orașul Leova.

Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru Regiunea Sud este CRAION „CONTACT-Cahul”.

 

(Visited 148 times, 1 visits today)