În perioada 5-9 octombrie 2020, la invitaţia Universităţii de Vest din Timișoara, responsabili pentru internaţionalizare din cadrul UTM au participat  la Virtual Erasmus Staff Training Week ~(online) internationalization in 2020 and beyond~, ediţia 7. 

Luna octombrie tradițional este dedicată săptămânilor Erasmus în cadrul universităților, ce sunt parte a programului Erasmus. Anul curent nu este o excepție, doar că formatul impus de pandemie este diferit, toate evenimentele fiind organizate online. Formatul online a permis reprezentanților universităților din Africa de Sud, America de Sud, Europa să participe la ședințele organizate în cadrul Săptămânii virtuale. Pe parcursul săptămânii, subiectele abordate au fost: internaționalizarea și pandemia, mobilitățile în cadrul noului program Erasmus+ (2021-2027), tendințele în internaționalizarea universitară, bunele practici în domeniul internaționalizării. Organizatorii au organizat o vizită virtuală a Timişoarei şi un curs expres de studiere a limbii române.

În cadrul sesiunii “Bune practici”, dna Larisa Bugaian a prezentat experiența UTM în domeniul programelor de studii de diplomă dublă, care reprezintă unul din rezultatele proiectului ELEVATE, iar în cadrul sesiunii “Universitatea mea în 180 secunde”, Carolina Timco, şef Serviciu Relaţii Internaţionale, a prezentat activitățile UTM. La activitățile virtuale ale Săptămânii Internaționale au participat și responsabili din cadrul Serviciului Relaţii Internaţionale – Tatiana Munteanu şi Natalia Vladei, precum şi responsabili de internaționalizare din carul Facultăților. 

Participanții au avut posibilitatea de a comunica, de a face schimb de experiențe şi de a valorifica noi oportunități de colaborare.

Mai multe detalii despre proiectul ELEVATE, realizat cu suportul financiar al UE prin programul Erasmus+, puteți afla pe  http://elevate-project.md/ și  https://www.facebook.com/elevatemoldova/ și pe pagina ELEVATE a UTM https://proiecte.utm.md/elevate/

 

(Visited 84 times, 1 visits today)