Mirela GUȚU, absolventă FIEB, afirmă că studiile la UTM sunt o investiție fundamentală pentru crearea unei cariere profesionale de succes.

A absolvit specialitatea „Business și administrare” din cadrul Facultății Inginerie Economică și Business în anul 2017, iar câteva luni mai târziu a susținut cu brio concursul pentru suplinirea unui post de muncă în Dubai – Business Developer la „Zee Dimension”, companie specializată în Data Analitics și Inteligența Artificială.

– A fost o mare provocare pentru mine, tânăr specialist în economie, să acced la un job din domeniul IT. Îmi doream foarte mult să mă autodepășesc, astfel că inițial am început part time, într-o echipă mică, învățând și avansând odată cu dezvoltarea companiei. Perseverența, buna organizare a timpului, atitudinea pozitivă, flexibilă într-un mediu internațional dinamic sunt calitățile care mă ajută zi de zi. Domeniul meu de activitate presupune colectarea datelor analitice și prelucrarea acestora. În ultimul timp, condițiile epidemiologice au intervenit cu o nouă schimbare – munca online, iar faptul că între timp „Zee Dimension” s-a extins în Bahrain şi Qatar a conferit activității pe care o desfășor o doză de independență, obligându-mă să iau decizii de sine stătător în situații imprevizibile. Acum, nu-mi imaginez o zi de muncă fără un CRM bine pus la punct sau alte instrumente care îmi fac ziua mai productivă.

În ce măsură îmi sunt utile studiile de la UTM? Universitatea Tehnică a Moldovei oferă o paletă largă de programe de studii ce dezvoltă competențe utile pentru afirmarea și avansarea în câmpul muncii. E specială mai ales prin cadrele didactice și atitudinea încurajatoare a profesorilor față de studenți. La FIEB, am avut marele noroc să beneficiez de sfaturi și încurajări care astăzi mă ajută să abordez creativ multiplele provocări ce apar, fapt pentru care le sunt extrem de recunoscătoare profesorilor mei.

Actualilor studenți aș vrea să le spun: ,,Niciodată nu încetați să fiți curioși şi să învățați. Ascensiunea profesională are mereu ca fundament perseverența și efortul constant!”

(Visited 757 times, 1 visits today)