UTM va colabora cu Autoritatea Aeronautică Română/Institutul European de Aviație

Universitatea Tehnică a Moldovei și Autoritatea Aeronautică Română /Institutul European de Aviație, au semnat sâmbătă, 26.09.2020, un Memorandum de Înţelegere şi un Acord de colaborare. 

Subliniind importanța colaborării cu Autoritatea Aeronautică Română /Institutul European de Aviație, care asigură climatul organizatoric optim pentru susţinerea, dezvoltarea, promovarea şi desfăşurarea în siguranţă a activităţilor în domeniile aerian şi nautic și furnizează cursuri specializate de aviaţie, rectorul prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN a menționat că semnarea acestor acte constituie pentru UTM un pas mare în colaborarea pe care preconizează să o dezvolte și să o valorifice în continuare, dar și în consolidarea colaborării cu Autoritatea Aeronautică Civilă din RM.

La rândul său, Diana DUMITRACHE, director general al Institutului European de Aviație, a menționat că partea română își asumă angajamentul privind instruirea cadrelor didactice selectate din cadrul UTM în domeniul aeronauticii civile, fapt ce va constitui o premisă pentru organizarea în cadrul Universității Tehnice a Moldovei a studiilor în domeniul aeronauticii civile.

Părțile au convenit, de asemenea, asupra deschiderii în cadrul UTM a programului de master în domeniul Managementului aeroportuar.  

(Visited 305 times, 1 visits today)