Profesorii DMIB au confecționat și instalat panouri anti-covid în sălile de studii

Dorința studenților și profesorilor de a reveni în sălile de studii i-a inspirat pe colaboratorii Departamentului Microelectronică și Inginerie Biomedicală (DMIB) din cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică (FCIM) să confecționeze și să monteze în sălile de studii separatoare de protecție din plexiglas, în scopul prevenirii riscului de contaminare cu virusul Covid-19.

„Siguranța studenților, doctoranzilor și a colaboratorilor în această perioadă critică este una din prioritățile Universității Tehnice a Moldovei – este condiția primară pentru buna desfășurare a activităților de studii și de cercetare științifică. Instalarea acestor plăci asigură un grad mai înalt de protecție chiar și atunci când distanțarea fizică nu poate fi asigurată”, își argumentează inițiativa prof. univ., dr. hab. Oleg LUPAN, care împreună cu lect. univ. Nicolai ABABII, conf. univ., dr. Ion POCAZNOI și alți colegi entuziaști din cadrul DMIB și-au asumat și s-au achitat cu brio de aceste lucrări.

Grație colaborărilor internaționale inițiate de DMIB în domeniul educației și cercetării științifice, în particular cu Universitatea din Kiel, Germania, a fost posibilă dotarea tuturor laboratoarelor din cadrul departamentului, oferind studenților și profesorilor posibilitatea de a desfășura în siguranță orele practice și lucrările de laborator în perioada pandemică.

(Visited 672 times, 1 visits today)