Un nou nivel de colaborare s-a materializat prin semnarea acordului de colaborare cu organizația germană non-profit IAW Internationale Akademie für Aus- und Weiterbildung e.V., care de mai mulți ani colaborează cu UTM în vederea organizării stagiilor de practică ale studenților și masteranzilor FCIM în companii din Germania.

În baza Acordului de colaborare și în vederea apropierii condițiilor de învățare de cerințele industriei, organizația IAW și partenerii săi au organizat modernizarea Laboratorului „Sisteme Embedded” din cadrul DIIS – Departamentul Informatică și Ingineria Sistemelor (DIIS), Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică (FCIM).

– Echipamentele vor permite realizarea activităților practice și de laborator la disciplinele ce țin de proiectarea sistemelor cu microcontrolere, sistemelor incorporate etc., dar și organizarea instruirilor în domeniu pentru toți cei interesați, atât nemijlocit în laborator, cât și la distanță, a menționat șefa DIIS, conf. univ., dr. Viorica SUDACEVSCHI,

Donația face parte dintr-un proiect de lungă durată, prin care organizația IAW Internationale Akademie și grupul de companii își propune dezvoltarea tehnică și pe alte direcții.

 

(Visited 22 times, 1 visits today)