Alexandru Halmagea a absolvit Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, specialitatea „Automatica și Informatică”, promoția-2019. Din vara anului 2018 este angajat în calitate de plc engineer în cadrul companiei ISD – Inther Software Development – part of inthergroup, care furnizează soluții de logistică pentru companii cu renume mondial.

Compania din RM este specializată în dezvoltarea de software, iar departamentul din care face parte se axează pe dezvoltarea de software pentru controlerele industriale – plc-uri. Are în vizor automatizarea proceselor de logistică în cadrul marilor depozite, ceea ce presupune dezvoltarea de software pentru controlul conveierelor, a liniilor de sortare și stocare a diferitelor produse. Grație cunoștințelor obținute la facultate, dar și a tenacității de a studia și din mers, reușește să sincronizeze procesele și astfel toate componentele sistemului acționează ca un tot întreg, asigurând o funcționare fără erori pentru sute de ore încontinuu. Toate aceste eforturi inginerești sunt depuse pentru ca comanda online a clienților să fie deservită la timp.

Îi îndeamnă pe tinerii absolvenți care stau în fața alegerii viitorului lor profesional să-și îndrepte atenția spre programele de studii din cadrul UTM. La momentul respectiv, alegerea sa a fost „Automatica și Informatică”, din cadrul FCIM, care astăzi îi asigură viitorul.

 

(Visited 32 times, 1 visits today)