În perioada 18-22 mai 2020 se desfășoară seminarul de instruire „Dezvoltarea strategiei universitare în perspectiva regională”, cu susținerea partenerului proiectului din Germania – ISOB (Institut für sozialwissenschaftliche Beratung GmbH).

Pentru perioada 18-22 mai 2020 era planificată o vizită la Regensburg, Germania în vederea studierii experienței Germaniei privind instruirea personalului universitar de top. Din cauza expansiunii virusului COVID19, activitățile din teren au fost transferate pe online, pentru a nu perturba procesul de implementare a proiectului.

Astăzi, 18 mai, în prima zi a seminarului, Larisa BUGAIAN, coordonator național al proiectului, a prezentat obiectivele acestuia, subliniind necesitatea elaborării unui program de instruire pentru managerii universitari – formare continuă în mai multe module. Reprezentații universităților-partenere – Angela Niculiță (USM), Irina Dorogaia (ASEM) și Daniela Pojar (UTM) au prezentat structura viitoarelor module ale programului de instruire, identificate în urma chestionării la etapa de elaborare a curriculei.

Nikolas Djukic, directorul Centrului academic Bavarian pentru Europa Centrală, de Est și de Sud-Est (BAYHOST) din cadrul Universității din Regensburg, a făcut o prezentare a regiunii Bavaria și a sistemului educațional din zonă, referindu-se la misiunea, activitățile și serviciile oferite de BAYHOST.

Seminarul s-a desfășurat utilizând platforma WEBEX, oferită de Cisco, cu participarea a peste 30 de reprezentanți ai universităților-partenere și ANACEC.

Proiectul MHELM este implementat cu suportul UE prin intermediul Programului Erasmus+.

Mai multe informații despre MHELM – pe https://proiecte.utm.md/mhelm/

(Visited 8 times, 1 visits today)