Pandemia de COVID-19 a generat multiple probleme de ordin social, economic etc., determinând necesitatea unor abordări noi și creative. În acest context, reprezentanța BERD în R. Moldova, cu suportul Uniunii Europene, a organizat mai multe webinare, în cadrul cărora sunt prezentate diverse alternative și soluții pentru IMM.

În cadrul unui asemenea webinar a participat fondatorul companiei Unisim Soft, Pavel TUHARI, partener UTM, care a prezentat soluții IT complexe și eficiente pentru IMM-uri, mai ales în condițiile actuale. A fost argumentată necesitatea automatizării proceselor de business, evidențiate oportunități noi de dezvoltare a afacerilor în R. Moldova datorită tehnologiei blockchain, ERP pe platforma Oracle ș.a.

Pe lângă reprezentanții IMM, la webinar au participat și cadre didactice ale Facultății Inginerie Economică și Business, acest eveniment fiind favorabil clusterizării, cunoașterii problemelor actuale, dar și de perspectivă ale întreprinderilor din R. Moldova, fapt ce ar permite îmbunătățirea conținuturilor cursurilor. Anterior au fost organizate multiple evenimente și acțiuni cu suportul companiei Unisim Soft, pe această cale contribuind major la utilizarea instrumentelor IT în procesul educațional la FIEB.

Interacțiunea universitate – mediu de afaceri – companii inovaționale constituie un ingredient important pentru dezvoltarea economică sustenabilă.

(Visited 22 times, 1 visits today)