Proiectul MHELM în implementare

În perioada 10-14 februarie 2020, a avut loc vizita de studiu la Universitatea Glouchester, Marea Britanie, în cadrul proiectului MHELM. La vizita de studiu au participat reprezentanții a șase instituții de învățământ superior din Moldova, precum și reprezentanți a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Din partea UTM la vizita de studiu au participat Viorel Bostan, rector al UTM, prorectorii: Larisa Bugaian și Dinu Țurcanu, Daniela Pojar, șef Departamentul Managementul resurselor, precum și Rafael Ciloci, decan FIEB.

Pe parcursul vizitei David Dawson a prezentat programul de instruire a managementului universitar implementat de către UoG, menționând obiectivele, structura, metodologia de predare, precum și impactul programului asupra gestiunii universitare. Stephen Marston, vice-cancelar al UoG, a vorbit despre programul de instruire din perspectiva managerilor de vârf, Jocelyne Fleming a prezentat abordările în determinarea necesităților privind proiectarea și livrarea programului de instruire, iar David James, decanul Dezvoltare Academică, a prezentat Istoria dezvoltării lidershipului la UoG. Meenakshi Sharma, manager pe schimbarea organizațională și dezvoltarea personalului a UoG a vorbit despre impactul programului de instruire asupra capacității UoG de a se schimba. David Dawson a prezentat Cadrul de calități și abilități de conducere în învățământul superior (HELQS): definirea, formarea, mentorat și evaluarea impactului acestuia, iar despre experiența studenților în cadrul programului HELM a vorbit Maz McAleer. Sesiunea de întrebări și răspunsuri cu referire la HELQS a fost moderată de către John Hepworth, senior lector în gestiunea resurselor umane, Sue Williams, senior lector în dezvoltarea resurselor umane și David Dawson.

Pe parcursul vizitei, reprezentanții Universităților moldave au discutat despre obiectivele, posibilele modalități de organizare și conținuturile viitorului program de instruire. Discuțiile au fost moderate de către Larisa Bugaian, coordonatorul național de proiect, David Dawson, coordonator din partea UoG și Philippa Ward, lector în Marketingul serviciilor la UoG.

În ultima zi a vizitei a avut loc și ședința managementului proiectului, în vederea coordonării activităților ulterioare, delegarea responsabilităților și planificarea acțiunilor pentru realizarea proiectului.

Proiectul MHELM-Moldova Higher Education Leadership and Management, n/r 609656-EPP-1-2019-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP, este implementat cu suportul UE prin intermediul programului Erasmus+.

Mai multe informații despre MHELM pot fi găsite pe https://proiecte.utm.md/mhelm/ și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/MHELM.UTM/.

 

(Visited 49 times, 1 visits today)