FIEB, Oracle & Unisim-soft aduc tehnologii emergente la UTM

Facultatea Inginerie Economică și Business a lansat, într-o atmosferă festivă, colaborarea cu reprezentanța din România a companiei Oracle. La eveniment au participat și vechii prieteni  de la compania Unisim-soft, care au intermediat stabilirea acestui important parteneriat  pentru FIEB.

Pavel TUHARI, directorul companiei Unisim-soft, a prezentat oportunitățile de utilizare a softului una.md ERP platform, Oracle based, care oferă soluții moderne pentru business, contabilitate, logistică etc. Avantajul acestei platforme, studiată deja de către studenții FIEB, rezidă în posibilitatea dezvoltării unui sistem informațional integrat cu utilizarea Database Oracle.

Denis COSULEAN, expert contabil Unisim-soft, a prezentat soluții concrete pentru organizarea activității de logistică prin generarea rapoartelor, inclusiv de eficiență, verificarea stocurilor, comenzilor, a termenilor limită s.a.

Thomas ARIEȘAN (Oracle, România) a efectuat o inedită prezentare remote despre domeniile de activitate ale companiei Oracle – Manufacture Cloud, Oracle Transportation Management Cloud, Oracle Warehouse Management Cloud, Oracle Supply Chain Planning Cloud, Oracle IoT Production Monitoring Cloud  și Oracle Intelligent Truck and Trade. Un viu interes a trezit prezentarea tehnologiei blockchain, cu perspective deosebite pentru dezvoltarea industriei alimentare, farmaceutice s.a.

O altă prezentare remote a fost făcută de către Răzvan DIACONU (Oracle, România), care a prezentat diverse aplicații pentru domeniile marketing și vânzări. O atenție deosebită a fost acordata automatizării suportului de clienți, care are perspective mari de dezvoltare în regiune.

Exprimându-și considerația și recunoștința pentru dezvoltarea colaborării cu noii parteneri de talie mondială de la Oracle, decanul FIEB, conf. univ., dr. Rafael CILOCI a menționat că acest parteneriat constituie o oportunitate excepțională pentru pregătirea modernă a studenților UTM și implicit ai FIEB, cu un accent deosebit pe dezvoltarea competentelor TIC, care a devenit deja un deziderat pentru Universitatea Tehnică a Moldovei.

Oracle Corporation este o companie multinațională americană din industria calculatoarelor, specializată în conceperea și comercializarea de sisteme hardware și software pentru afaceri. Oracle-România este a patra cea mai importantă reprezentanţă a companiei la nivel global şi a doua din Europa, transformând ţara-gazdă într-un hub global al companiei şi oferind peste trei mii de locuri de muncă.

[av_gallery ids=’68886,68887,68888,68889,68890,68891,68892,68893′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’8′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ alb_description=” id=” custom_class=” av_uid=’av-x0l438′ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU