Pe 9 ianuarie 2020 delegația de la Universitatea Dumlupınar din Kütahya, Turcia în componența prof., dr. Hasan Göçmez, prorector, și conf. univ., dr. Oktay Şahbaz, șef Serviciu Relații Internaționale, au vizitat Universitatea Tehnică a Moldovei.

Prof. univ., dr. hab. Larisa Bugaian, prorector pe probleme financiare și relații internaționale, a prezentat universitatea, infrastructura educațională și de cercetare a UTM. Oaspeții au fost surprinși de ambianta universitară, de rezultatele atinse de către UTM în ultimii ani. Un deosebit interes a prezentat participarea UTM în diferite proiecte internaționale, cum ar fi TEMPUS, Erasmus+, H2020. S-a purtat un dialog constructiv despre programe cu diplomă dublă, mobilități internaționale. Pe parcursul întâlnirii au fost discutate oportunitățile de cooperare în domeniile academice și de cercetare comune pentru ambele universități, inclusiv prin programul Mevlana. La discuții au participat conf. univ., dr. Cristina Popovici, coordonator programe internaționale și conf. univ., dr. Tatiana Munteanu, Responsabilă de studenți străini.

Oaspeții au prezentat Universitatea din care vin, menționând că Universitatea Dumlupınar din Kütahya este o universitate modernă și dinamică, cu personalul academic cu experiență. Universitatea Dumlupınar din Kütahya este alcătuită din două campusuri principale situate în centrul Kütahya și 10 campusuri mai mici cu laboratoarele de cercetare. În urma unui schimb larg de opinii a fost menționată importanța colaborării între două universități și fundamentarea unor relații reciproc avantajoasă. În urma întâlnirii în timp util va fi pregătit un Proiect Erasmus+ KA 107 de mobilitate academică pentru studenți și profesori.

 

(Visited 5 times, 1 visits today)