Un vector important: atragerea studenților străini la studii în inginerie

Deschiderea Universității Tehnice a Moldovei către mediul extern înseamnă atât internaționalizarea programelor academice și a curriculei, a cercetării științifice și cooperării, cât și atragerea studenților străini la studii în inginerie în Republica Moldova, la UTM.

Strategia de internaționalizare a UTM include un vector aparte privind recrutarea internațională. Procesul ia amploare de la an la an, în 2019 UTM înmatriculând 57 de studenți străini, față de 42 în anul 2018.

Faptul că acest proces este unul destul de viabil denotă că eforturile UTM de a propulsa studiile în domeniul ingineriei sunt recunoscute pe plan internațional, eforturi la care se adaugă și un amplu set de activități de consiliere și orientare pentru adaptarea studenților internaționali la UTM. Este vorba de organizarea ședințelor lunare cu studenții internaționali; implicarea în integrarea studenților străini a organizației studențești BEST, membră a rețelei europene BEST – Board of European Students of Technology; motivarea studenților străini de a participa la conferințe și activități sportive; colaborarea cu Erasmus StudentsNetwork; precum și organizarea, de regulă în luna aprilie, a unui sondaj despre gradul de satisfacție a studenților străini – o dovadă sustenabilă a monitorizării continue și eficiente a serviciilor educaționale prestate de UTM, care bucură de fiecare dată cu rezultate pozitive.

(Visited 44 times, 1 visits today)