Astăzi, 9 noiembrie, cercetătorii UTM, ghidați de către rectorul, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, prorectorul pentru cercetare și doctorat, prof. univ., dr. hab. Mircea BERNIC, șeful Centrului de Ghidare în Carieră (CEGHID), Radu MELNIC, însoțiți de numeroase cadre didactico-științifice, și-au expus cele mai noi și originale inovații la Muzeul Național de Istorie, care s-a transformat într-un adevărat templu al științei.

Prin exponatele etalate, care întrunesc un efort amplu și dedicat, cercetătorii UTM le-au propus vizitatorilor să descifreze împreună enigmele științei și să savureze acest parcurs miraculos de la relicve de muzeu la inovații ce ne deschid perspectiva unui Mâine sigur, fundamentat științific. Este un pas al cercetătorilor pentru a face ştiinţa mai accesibilă, procesul științific mai incluziv, iar rezultatele ştiinţei mai uşor disponibile. E și un răspuns prompt la apelul și genericul pe care și l-a propus acest amplu eveniment dedicat Zilei Științei: „Magia nu există! Totul e Știință”, la care mai adăugăm: Inginerii creează Viitorul!

Ziua Internațională a Științei pentru Pace și Dezvoltare este sărbătorită în conformitate cu decizia Conferinţei Generale a UNESCO din 2 noiembrie 2001 şi Hotărârea Guvernului Republicii Moldova, nr. 1083 din 22 noiembrie 2010 „Cu privire la instituirea sărbătorii profesionale a lucrătorilor din sfera ştiinţei şi inovării Ziua Știinţei”, fiind marcată pentru prima dată în lumea întreagă la 10 noiembrie 2002, sub auspiciile UNESCO.

(Visited 17 times, 1 visits today)