Turneul internațional de minifotbal, primul de un asemenea nivel și anvergură organizat de Universitatea Tehnică a Moldovei după anul 2000, a fost pe măsura așteptărilor – un eveniment demn de titlul de rege al sportului pentru fotbal, prin care Departamentul Educație Fizică și Sport (DEFS), condus de conf. univ., dr. Anatol POPUȘOI, antrenor emerit, a adus un omagiu UTM, care celebrează în acest an 55 de ani de la fondare. Iar titlul de campioană secundă a Turneului revenit echipei UTM și de cel mai bun jucător pentru atacantul echipei UTM Dumitru CEBAN ne fac mare cinste, confirmând plenar motto-ul DEFS: „Energie studiem, energie degajăm!”

Turneul internațional de minifotbal dedicat celei de-a 55-a aniversări a UTM s-a desfășurat la Complexul sportiv al UTM în perioada 18-20 octombrie, la inițiativa rectorului UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, Departamentul Educație Fizică și Sport, de comun acord cu Centrul universitar de informare și ghidare în carieră, Direcția socială și activități studențești, Direcția tehnică, Serviciul relații internaționale, Centrul metodico-didactic, tehnologie și alte structuri ale UTM.

La Turneu au participat echipele studențești de la:

  • Universitatea Transilvania, Brașov;
  • Universitatea „Ștefan cel Mare”, Suceava;
  • Universitatea Națională „Yuriy Fedkovych”, Cernăuți;
  • Universitatea Tehnică a Moldovei, Chișinău.

Sâmbătă, 19.10.2019, cu începere de la ora 09.15, pe ritmurile muzicale ale unui marș sportiv, echipele însoțite de studente ale UTM purtând costume naționale, s-au aliniat la festivitatea de deschidere. După intonarea Imnului de Stat al RM și Gaudeamus Igitur, cu un mesaj de salut a venit prorectorul UTM Dinu ȚURCANU, care a și dat startul turneului.

În calitate de parteneri ai Turneului s-au remarcat Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) și Federația Moldovenească de Fotbal (FMF). Prim-vicepreședintele CNOS, Nicolae PIATAC, a înmânat căpitanilor echipelor cadouri cu simbolurile CNOS. Ruslan BERZOI, vicepreședinte FMF, a fost aplaudat și ca omagiat  în acea zi – din partea FMF echipele au primit câte o minge de fotbal și un fanion. După care, reprezentanții celor patru echipe au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul capitalei.

Primul tur al meciurilor s-a disputat începând cu ora 10.00. Pe terenul nr. 1 și-au dat întâlnire echipele UTM și Suceava, scor 3:3, iar pe terenul nr. 2 au jucat echipele Brașov și Cernăuți, scor 4:3. În turul doi, de la ora 11.30 întâlnirile UTM – Cernăuți,  iar pe terenul nr. 2, și Brașov – Suceava s-au încheiat cu  scorul 7:17 și, respectiv, 4:4. Între meciuri participanții la turneu au fost delectați cu un program muzical susținut de studenții UTM, îndelung aplaudați și cărora organizatorii au ținut să le exprime sincere mulțumiri.

În a doua jumătate a zilei, meciul Cernăuți – Suceava s-a încheiat cu 10:1, iar  cel dintre UTM și Brașov – cu 4:3.

Astfel, cu 2 puncte la activ, pe locul IV s-a clasat echipa Suceava. Locul III a revenit echipei Brașov, cu 4 puncte la activ. Cu același număr de puncte, pe locul II s-a clasat echipa UTM, iar locul I, cu 6 puncte, și titlul de învingătoare, a revenit echipei Cernăuți.

Într-un cadru solemn, prezidat de către prorectorii UTM Dinu ȚURCANU și prof. univ., dr. hab. Mircea BERNIC, participanții au fost menționați cu diplome de gradul respectiv și medalii comemorative „55 de ani ai UTM”, iar echipele – cu cupe și plăcuțe de mențiune. Echipa învingătoare a primit și tricouri cu logoul UTM, la fel și  jucătorii desemnați în calitate de cei mai buni:

  • Portar – Fabian PETRESCU, Brașov;
  • Fundaș – Paul IONESCU, Suceava;
  • Atacant – Dumitru CEBAN, Chișinău;
  • Golgheter – Grigorii ROMANIUC, Cernăuți.

Organizatorii exprimă sincere mulțumiri tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a Turneului, un mesaj de gratitudine special fiind adresat domnului Valentin FURDUI, președinte Carpen Arena, în calitatea sa de partener oficial al UTM, dar și Federației Moldovenești de Fotbal, care a delegat patru arbitri calificați pentru deservirea meciurilor.

Felicitări tuturor!

(Visited 42 times, 1 visits today)