Ieri, în spațioasa Sala de Expoziții din cadrul Facultății Urbanism și Arhitectură, Universitatea Tehnică a Moldovei și celebra companie de telefonie mobilă Orange au semnat un parteneriat de durată.

Orange Moldova devine, astfel, partener strategic pentru Universitatea Tehnică a Moldovei, context în care rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, a punctat că Universitatea Tehnică a Moldovei este foarte onorată să-și înscrie în palmares acest parteneriat cu prestigioasa companie Orange, acesta fiind un suport esenţial pentru dezvoltarea atât a procesului ştiinţifico-didactic, dar şi pentru facilitarea şi modernizarea procesului de studii, iar strategia de Responsabilitate Social-Corporativă a companiei Orange constituie o investiţie vizibilă în domeniul educaţiei.

Evenimentul a fost marcat de prezenţa directorului general Orange Moldova – Julien DUCARROZ, care de asemenea a subliniat importanța acestui parteneriat.

În semn de înaltă apreciere a meritelor sale în promovarea şi susținerea învățământului superior ingineresc din R. Moldova, domniei sale i s-a conferit distincția supremă a UTM – „Insigna de Onoare”.

Onorat de prestigioasa distincție a Universității Tehnice a Moldovei,  Julien DUCARROZ a subliniat rolul esențial al UTM în asigurarea cu specialiști calificați a mediului de afaceri: „40 la sută din angajații companiei „Orange” sunt absolvenți ai UTM! Este tocmai acea punte de legătură logică și foarte necesară între o universitate și o companie orientate spre același domeniu/profil de activitate. Împreună, vom implementa în continuare proiecte ambițioase de dezvoltare a educației digitale și a competențelor tinerilor specialiști. Avem planuri îndrăznețe și suntem pregătiți să le realizăm.”

La ineditul eveniment au participant studenți de la diferite facultăți, în special studenții noștri de elită, nominalizați  în lista rectorului și listele decanilor, dar și numeroase cadre didactice.

Sincere mulțumiri directorului general Orange, Julien DUCARROZ, – pentru deschidere și implicare, dar şi persoanelor cheie ale companiei care mereu ne sunt alături – Victoria MUSTEAȚĂ, Olga SURUGIU, Sergiu POSTICĂ, Andrei PREAȘCĂ și multor altor entuziaști,  care ne sunt mereu alături cu suport necondiționat şi împreună cu care am punctat numeroase evenimente desfășurate în parteneriat, dar şi importante direcţii de colaborare ulterioară.

(Visited 18 times, 1 visits today)