Pe 15 octombrie 2019, proiectul „Licență și masterat profesional pentru dezvoltarea, administrarea, gestiunea, protecția sistemelor și rețelelor informatice în întreprinderile din Moldova, Kazakhstan, Vietnam”, cu acronimul LMPI, se va finaliza.

În luna septembrie mai multe activități au fost desfășurate în cadrul proiectului, care au fost finalizate recent.

Astfel în perioada 9-13 septembrie studenții din Universitățile partenere au beneficiat de sesiuni de instruire aprofundate în Securitatea Informațională, asigurate de către 5 profesori de la Universitatea West Attica, Grecia:  Patrikakis Dimitrios Kogias, Panos Yannakopoulos, Konstantinos Mavrommatis și Georgios Tselikis. Tematica sesiunilor de instruire au inclus așa subiecte precum: IoTSecurity, Blockchain Technologies, Cyber Security Terms, Protocols and Standards, Information Security, Network Security. Pe 12-13 septembrie cursurile de Information Security și Network Security au fost livrate  la UTM și au fost co-animate de către Konstantinos Mavrommatis și Georgios Tselikis. Pe final studenții, ce au participat la sesiunea de instruire au primit certificate de participare.

În perioada 4.09-18.09, un grup de profesori a UTM au beneficiat de un curs de instruire „Aspecte de management și audit a securității informației”, ce a fost asigurat Valeriu Cernei, consultant și auditor certificat în domeniul securității informaționale de la BSD Management. La finalizarea acestuia cadrele didactice au primit certificate de participare.

 

Proiectul LMPI este implementat cu suportul UE prin intermediul programului Erasmus+.

Mai multe informații despre LMPI pot fi găsite pe https://www.lmpi-erasmus.net și  https://www.facebook.com/groups/MoldovaLMPI/  și pe pagina LMPI a UTM https://proiecte.utm.md/lmpi/

 

 

(Visited 10 times, 1 visits today)