Începând cu anul 2017, Facultatea Inginerie Economică și Business din cadrul UTM în parteneriat cu Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, România realizează un program de dublă diplomă. Este o oportunitate inedită pentru masteranzii UTM de a obține o diplomă din UE, iar pentru cei de la Suceava – de a-și completa CV-ul cu o diplomă de master de la UTM. 

Pe 2 iulie 2019 masteranzii UTM Valeriu Briciuc, Viviana Calin, Stanislav Cebotari, Denis Didilică și Ecaterina Domenti au susținut examenul de disertație la USV cu rezultate notorii, demonstrând cunoștințe profunde și înaintând soluții eficiente.

Absolventul Stanislav Cebotari, apreciat cu nota 10, a menționat în context:

Fiind admis la studii de master, am aflat despre posibilitatea de a studia simultan la o universitate din România. Oferta părea destul de tentantă, deoarece aceasta deschide noi uși în creșterea profesională, constituie o experiență inedită, iar  rolul decisiv în valorificarea acestei oportunități a fost posibilitatea de a studia peste hotare, aflându-mă în mare parte în Republica Moldova. Această experiență a fost una  captivantă, iar rezultatele fiind  pe merit. Am avut posibilitatea de a cunoaște noi profesori, colegi și de a admira  Suceava – oraș  aproape sufletului! Merită de menționat și implicarea profesorilor de la ambele universități, ceea ce a facilitat procesul de studii, astfel ca în doi ani să obținem două diplome de master. Mai mult de atât suntem prima promoție!

Programul de dublă diplomă deschide noi perspective pentru studenții din Republica Moldova și prezintă un pas important în integrarea economico-culturală europeană. Le urăm succese în ascensiunea lor profesională!

(Visited 14 times, 1 visits today)