Concursul Z-Generation Contest este deja la a doua ediție și de data aceasta numărul doritorilor de a participa a crescut, fapt care demonstrează că avem talente și tineri inspirați și motivați să creeze acasă, în Moldova.

Încă din luna decembrie s-au înregistrat 34 de tineri, însă în finală, spre jurizare au ajuns doar 21 de colecții proaspete, prin care tinerii designeri au dat dovadă de originalitate, inovație și creativitate. Câștigătoarea locului 1,  Daria Golneva, studentă la UTM, va continua lupta pentru Premiul Mare, la Kiev, pe 5 iulie, când se va desfășura International Young Designer Contest.

Daria Golneva este  absolventa promoției din anul curent a Facultății Textile și Poligrafie. În anul III de studii la facultate a beneficiat de un stagiu de mobilitte de un an  la Academia di Belle Arti din Como, Italia, ceea ce a ajutat-o să-și dezvolte competențele în domeniul designului textil și vestimentar.

Este un mare succes pentru ZIPhouse, organizatorii acestui concurs, îl reprezintă și faptul că spre finalul evenimentului una din participante a primit oferta de colaborare cu unul din brandurile locale cunoscute Georgette. ZIPhouse este platforma prin intermediul căreia sectorul academic – cadrele didactice, studenții se conectează cu sectorul privat, în special cu companiile de succes din industria ușoară, pentru o colaborare eficientă.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii „ZIPhouse” al Universității Tehnice a Moldovei, în parteneriat cu Asociația Patronală a Industriei Ușoare, cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID, Suedia și UK Aid, sprijinit de Guvernul Marii Britanii.