Cursuri IT pentru cadrele didactice UTM

Pe 12 mai, în cadrul Centrului de Instruire şi Inovaţii TIC – TEKWILL a demarat instruirea în domeniul IT a primului grup de cadre didactice UTM format din 20 de persoane. Până la începutul noului an de studii vor fi instruiţi circa 80 de profesori ai UTM, care vor asigura, din 1 septembrie 2017, predarea cursurilor autorizate Cisco Systems studenţilor Universităţii Tehnice a Moldovei. 

Datorită „Tekwill Academy”, cadrele didactice ale UTM pot beneficia de cursuri de instruire în domeniul IT, localizate în Cloud – Cisco Networking Academy, utilizate deja de peste 6 milioane de persoane global.

„Tekwill Academy” colaborează cu compania Cisco Systems în cadrul programului Cisco Networking Academy în scopul asigurării competenţelor în domeniul TIC. Cursurile oferite de Cisco Networking Academy Program pun accent pe conceptele teoretice prezentate și pe multitudinea de activități practice, studenții având posibilitatea să se familiarizeze cu conceperea, instalarea și operarea rețelelor de diverse dimensiuni și complexitate.

Cisco Netacad este cel mai răspândit program educaţional în domeniul IT. În ultimii ani, la nivel global, peste 1 milion de  studenţi  au participă anual la  cel  puţin 1 curs  Cisco  Netacad, organizat în una din cele peste 9 500 de academii de pe glob.

De asemenea, urmând cursurile autorizate ale Programului Cisco, aplici și poți susține examene de certificare internaționale recunoscute şi apreciate în întreaga lume şi asociate categoriei „Industry Standard Certification”. Obţinerea unei certificări poate suplini parţial lipsa de experienţă şi competenţe practice. Angajatorii apreciază absolvenţii care au obţinut o certificare pe cont propriu deoarece asigură un nivel bun de cunoştinţe (testat independent) şi se integrează mai repede în echipa angajatorului. Certificările Cisco atestă competenţele IT pe domeniul Networking & Cyber Security, fiind recunoscute la nivel internaţional. Multe joburi scoase la concurs de companii sunt condiţionate de posesia unei certificări Cisco.

Conform unui sondaj la nivel mondial realizat pe un eşantion format din foşti cursanţi ai Programului Cisco care au terminat minim un curs complet, aproximativ 82% au fost ajutaţi de aceste cursuri să urce pe scara ierarhică măcar o poziţie, 76% dintre aceştia spun că au fost angajaţi mai simplu decât colegii lor de facultate, obţinând slujbe mai bune, cu alt statut.

Impactul Cisco Networking Academy pentru UTM: alinierea curriculei universitare IT la cerinţele pieţei muncii; dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, obţinerea certificărilor industriale internaţionale.

(Visited 65 times, 1 visits today)