Cele mai bune proiecte de licență ale studenților specialității „Arhitectura”, promoţia 2016, au fost prezentate la cel de-al VI-lea Festival Internaţional al Şcolilor de Arhitectură, Inginerie şi Design din Eurasia.

Iniţiat în 2009 de Amerlan KUSSAINOV, președinte al Academiei de Arhitectură şi Inginerie din Kazahstan, în anul curent Festivalul a avut loc în orașul Lefkoșa (Λευκωσία),  Cipru, în perioada 7-10 septembrie 2016, invitând pe platforma examinatorilor lideri ai școlilor din Moldova, Rusia, Ucraina, Kazahstan, Letonia, Ungaria, Bulgaria, Olanda, Italia, Turcia etc.

Participarea Universităţii Tehnice a Moldovei la acest festival a devenit deja o frumoasă tradiţie, an de an lucrările studenților noștri ocupând locuri de frunte în categoria „Cele mai bune proiecte de licenţă”. Cu sprijinul rectorului UTM Viorel BOSTAN, decanatului FUA, specialitatea „Arhitectura” a fost reprezentată de Aurelia CARPOV, șef Departament Arhitectură.

Proiectul de licenţă „Modernizarea edificiului Uprava Zemstvei, or. Orhei” al studentei Luminiţa LUPAŞCU (cond.: Evgheni SMOLIN, lector superior) a fost apreciată cu diplomă de gradul I. Conceptul se referă la restaurarea monumentului de arhitectură construit în anul 1887 de arhitectul Vladimir ŢÂGANCO, propus spre extindere printr-o clădire adițională, pentru a satisfice cerințele Centrului expozițional pentru dezvoltare în domeniul agrar.

Proiectul de licenţă „Centru de Cultură Franceză, or. Chişinău” al studentei Galina TURUCALO (cond.: Anatol KUZI, doctor în arhitectură) s-a învrednicit de diploma de gradul II. Complexul multifuncțional de divertisment cuprinde o gamă largă de activități publice în domeniul culturii şi artei – în muzee, biblioteci, teatre, centre expoziționale etc. Noul obiectiv va îmbunătăți situația urbanistică în zona istorică a municipiului, urmând să devină o carte de vizită a capitalei.

(Visited 45 times, 1 visits today)