Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Consolidarea schimbului academic: mobilitate didactică ERASMUS+ la Facultatea Inginerie Economică și Business, UTM

În contextul consolidării colaborării academice internaționale, Facultatea Inginerie Economică și Business a Universității Tehnice a Moldovei a găzduit, în perioada 15-19 aprilie, curent, vizita dr. Ayşegül Yıldız, conferențiar universitar la Universitatea Kütahya Dumlupınar din Turcia, în cadrul programului de mobilitate didactică ERASMUS+ K1.

Dr. Ayşegül YILDIZ a susținut o serie de prelegeri pentru studenții Facultății Inginerie Economică și Business, concentrându-se pe analiza datelor statistice, statistica descriptivă și analiza corelațională, în cadrul cursului de Statistică. Expertiza sa a îmbogățit experiența educațională a studenților și a oferit și o perspectivă asupra studiilor econometrice.

Vizita a inclus întâlniri productive cu managementul facultății Inginerie Economică și Business, dl Rafael CILOCI, decanul FIEB; doamna Stela CUCOȘ, prodecană FIEB; doamna Rina ȚURCAN, șefa departamentului; și un grup de profesori din cadrul Departamentului de Economie și Management. Aceste interacțiuni au deschis calea pentru discuții aprofundate pe diverse direcții academice, cum ar fi metodele de predare inovatoare, proiectele de cercetare, integrarea TIC în educație și leadership.

Principalele rezultate ale vizitei Dr. Ayşegül YILDIZ au inclus stabilirea de noi repere de colaborare, în special în domeniul cercetării, prin participarea reciprocă în activități de cercetare, aplicări comune pentru proiecte și contribuții la conferințe și simpozioane științifice pentru cadrele didactice și studenți. S-a pus un accent deosebit pe programele de studiu de licență și masterat, cu scopul de a promova și dezvolta oportunități suplimentare de mobilitate pentru studenți și profesori.

Vizita academică și colaborarea în cadrul programului Erasmus+ între Universitatea Kütahya Dumlupınar și Universitatea Tehnică a Moldovei marchează un pas valoros către schimbul de cunoștințe, partajarea bunelor practici și întărirea legăturilor bilaterale între cele două instituții de învățământ superior.

Comunitatea UTM așteaptă cu nerăbdare continuarea parteneriatului și mediul de învățare bogat și divers pe care îl cultivă pentru fraternitatea academică globală.

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI