Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Oportunități de studii, certificări internaționale și fundamente esențiale pentru o carieră de succes, le găsiți la UTM

Investim timp, energie, resurse emoționale, financiare, în speranța că eforturile vor fi încununate cu o carieră de succes. Totuși, într-o societate în care competiția este foarte puternică, este necesar să ne îndreptăm atenția către pilonii care fundamentează o viață profesională semnificativă.

Fiind în pas cu noile tendințe și cerințe ale pieței, pasionați de tot ce înseamnă progres prin digitalizare și informatizare, UTM creează o gamă largă de oportunități pentru a-ți clădi o carieră cu un fundament solid. Astfel, studiezi acasă și obții certificări internaționale valabileîn toată lumea, la doar câteva clickuri distanță te familiarizezi cu situația academică, fără să pierzi timp prețios, ai acces face ID, beneficiezi de platforme eficiente de organizare a activităților academice, iar șirul continuă. Toate aceste reușite semnificative, însumează munca asiduă, responsabilă și pasionată a echipei Direcției TIC, supervizată de către Prorectorul pentru Digitalizare, dl Dinu Țurcanu, liderul schimbărilor majore, lucrurilor utile și importante, forța motrice a procesului de digitalizare în marea familie a UTM, alături de cel care gestionează responsabil și echitabil această unitate, Vasile Chetroi.396733662 849959763801803 2083198924000880537 n

Prin eforturile liderilor UTM la capitolul digitalizare, dl. Dinu ȚURCANU și întreaga echipă a Direcției TIC, UTM înscrie în palmaresul succesor și însușirea Centrului de Testare Pearson Vue, cu un succes incredibil în RM, iar pentru că suntem pasionați de ceea ce facem, muncind cu sârguință, mai nou, în data de 3 noiembrie, am devenit și Centru de Testare autorizat CERTIPORT – companie ce sprijină educația și tehnologia la nivel global, pionier în aplicarea testărilor, partener dovedit în secția firmor de software, dezvoltă și distribuie programe de testare și certificare, dedicate utilizatorilor de tehnologii din domeniul academic, corporativ și toate segmente forței de muncă, din lumea întreagă. Certiport, parte din Pearson VUE, este lider mondial pe examene de certificare bazate pe performantă și soluții de testare practică. Certificările obținute în urma examinării Certiport sunt pe plan mondial, în domeniul IT, asigurând persoanelor competențe digitale necesare și relevante pentru a avea succes în mediul competitiv de astăzi, bazat pe tehnologie. Certiport oferă studenților soluții complete de certificare pentru o carieră de succes indiferent de domeniu ales.397988874 850000677131045 8215158093922344345 n

Noutate în avanpremieră! Dacă îți dorești să obții nota “10” din oficiu la proba de examen la informatică din cadrul examenului național de bacalaureat, află că UTM are grijă de viitorii absolvenți și la acest capitol. Acum, în centrele de testare ale UTM, poți susține examenele cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor specifice domeniului informaticii, stipulate în Ordinul Ministrului Educației și Cercetării nr.1326/2023.

Astfel, conștienți de realitatea în care trăim, a faptului că internetul este omniprezent și ubicuu, deținând poziția cheie în eliminarea barierelor de ordin cultural, social, fizic, lansând continuu noi cerințe procesului educațional, la UTM, pentru a face față provocărilor actuale, Direcția TIC, sub egida d-lui prorector pentru digitalizare, Dinu ȚURCANU, perfecționează continuu instrumente IT moderne și Sistemul Informațional de Management Universitar (SIMU).397987583 850000680464378 9132078054506993626 n

Mereu în forță, la UTM au fost întreprinse o serie de activități, menite să contribuie la o mai bună adaptarea a tehnologiilor moderne pe diferite segmente de activitate. Astfel, șeful Direcției Tehnologia Informației și Comunicațiilor, Chetroi Vasile, a adunat de la toate subdiviziunile universitare “necesitățile IT” și urmează o etapă de analiză a celor mai bune soluții și inovații digitale, descrierea caracteristicilor tehnice necesare, astfel ca finalmente să se instaleze și să se doteze sălile de studii și spațiile universității cu tehnologii moderne.

De asemenea, șeful Serviciului Proiectare și elaborare a Sistemelor Informatice și a Produselor Software, Ion ICHIM, actualizează versiunea SIMU, dar și introduce funcționalități noi pentru “Registrul Electronic”. Pe lângă instruirea Licență și Masterat, un rol deosebit îl au și studiile de Doctorat la UTM. Astfel, colegii Direcției TIC, muncesc cu dedicație pentru noul modul SIMU (Studii Doctorat – Doctorat și Postdoctorat UTM), completând modulul cu informații ce țin de Planul de Învățământ, discipline, curriculum, cadre didactico-științifice, etc.

În acest context, menționăm faptul că misiunea UTM este de a crea standarde europene pentru un învățământ de calitate aici, Acasă. Astfel, ingredientele unei cariere de perspectivă, încununată cu succes se găsesc doar la UTM. Aici creăm condiții pentru ca ai noștri UTM-iști să continue progresul împlinirii profesionale și personale.

Deci, dacă vrei să te recalifici, să obții cunoștințe și competențe, certificări industriale internaționale ce îți permit să ai o carieră promițătoare nu doar în domeniul IT, UTM îți deschide ușile cu drag.

În călătoria ta către o carieră de succes UTM devine busola, care te ajută să te orientezi în avalanșa oportunităților, provocărilor, ghidându-te profesionist către un intinerar sigur, cu destinația carieră promițătoare.

Pe final, îndemnul nostru sigur este: “Pentru un viitor de succes, alege UTM”

397981019 850000690464377 876194749824419154 n

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI