La Universitatea Tehnică a Moldovei, în incinta Tekwill, și-a deschis astăzi lucrările cea de-a 14-a ediție a Conferinței Internaționale de Sisteme Electromecanice și Energetice SIELMEN-2023, un eveniment de referință în domeniul ingineriei electrice și energetice, organizat cu efortul conjunct al Facultății de Inginerie Electrică a Universității din Craiova, România, Facultății de Inginerie Electrică a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, România, și Facultății Energetică și Inginerie Electrică a UTM.
Salutând cordial participanții la Conferință – reprezentanți ai mediului academic, științific și de afaceri, rectorul Universității Tehnice a Moldovei, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, a subliniat importanța SIELMEN pentru dezvoltarea industriei electrice și energetice, precum și pentru viitorii ingineri, dar și rolul esențial al acestei conferințe în educația și formarea tinerilor ingineri electricieni.
Domnul rector Viorel BOSTAN a evidențiat că SIELMEN reprezintă nu doar un moment de reuniune pentru specialiștii din domeniu, ci și un cadru propice pentru a construi parteneriate durabile, pentru a promova cercetarea și inovarea și a susține dezvoltarea unor soluții sustenabile pentru industria viitorului. D-sa a remarcat de asemenea că interacțiunea cu experți din industrie și cercetători în domeniul ingineriei electrice contribuie semnificativ la dezvoltarea abilităților și cunoștințelor tinerilor, reprezentând astfel esența și menirea Universității.
Înființată cu scopul de a stimula colaborarea între universitățile și industria din România și Republica Moldova, conferința SIELMEN acoperă o gamă variată de subiecte, cum ar fi automatizarea, robotica și mecatronica, mașinile electrice, eficiența energetică și resursele regenerabile, metrologia și sistemele de măsurare, electronica de putere și acționări, managementul și antreprenoriatul în domeniul ingineriei.
Cu un accent semnificativ pe inovație, colaborare și excelență, SIELMEN oferă studenților, tinerilor specialiști și cercetători o platformă pentru a-și prezenta cercetările și inovațiile în fața unei audiențe internaționale. Ei au ocazia să interacționeze cu experți din industrie, educație și știință, dezvoltându-și abilitățile și cunoștințele în domeniul ingineriei electrice.
Participanții la conferință au posibilitatea să descopere cele mai noi tehnologii și inovații din domeniu, să participe la prezentări de lucrări științifice, sesiuni de postere și dezbateri interactive și să disemineze cunoștințe și experiențe cu alți profesioniști din domeniu. SIELMEN oferă, de asemenea, o platformă pentru companii și instituții din industria electrotehnică să prezinte produse și servicii de ultimă generație, contribuind astfel la creșterea nivelului de cunoaștere și expertiză a participanților.
Conferința SIELMEN-2023, un eveniment deosebit pentru industria electrică și energetică, aduce contribuții semnificative la dezvoltarea acestui domeniu și la formarea viitoarelor generații de ingineri electrici. Este un exemplu elocvent al importanței colaborării internaționale și al investiției în educația și cercetarea tinerilor talentați din acest domeniu.