INTERNAȚIONAL WEEK – NOI OPORTUNITĂȚI DE COLABORARE UNIVERSITARĂ

erasmus jpeg

 

 

În perioada 15-19 mai 2023 Universitatea Elenă Mediteraneană (Hellenic Mediterranean University) din Creta, Grecia, partener internațional al UTM, a organizat Săptămâna Internațională/Internațional Week, forum ce a întrunit peste 150 participanți din aproape 20 tari.

La acest eveniment au participat 8 reprezentanți UTM, anume: Șeful centrului universitar Erasmus + Larisa BUGAIAN și 7 delegați de la mai multe facultăți: FIEB – decan Rafael CILOCI, conf. univ. și Cornelia CRUCERESCU, conf. univ., FTA – prodecan Raisa DRUȚĂ, conf. univ., FIMIT – prodecan Alexandru BUGA, conf. univ., FCGC – Rodica SÂRBU, conf. univ., FCIM – Viorel RUSU, conf. univ., conf. univ. și Andrei GHEORGHITA, lector universitar.

Delegațiile universitare au prezentat informație utilă despre universitate, activitățile internaționale realizate de universitate cu un accent pe proiectele programului Erasmus+. Discuțiile ce urmau țineau atât de bunele practice de colaborare internațională universitară, dar și de noi oportunități de cooperare.

În cadrul acestui eveniment au fost organizate diferite ateliere de lucru cu mai multe prezentări in diverse domenii de interes major universitar, cum ar fi : leadership în echipe internaționale, comunicarea și abilitățile de interacțiune in sisteme complexe, problemele pelagianismului in cercetare, cercetări despre Data Management, Rural Canvas Project în cadrul căreia participanții au venit cu prezentări pentru soluționarea unor probleme complexe. O temă pe larg examinată de mai mulți speakeri a fost Inteligenta Artificială (AI) și oportunitățile acestui trend, dar și eventualele riscuri ce pot apărea.

Delegația UTM a fost foarte activa, prezentând oferta educațională si domeniile de cercetare, interacționând cu colegii de la alte instituții de învățământ. Colegii de la universitățile prezente au venit cu multe întrebări și propuneri de colaborare în mai multe domenii educaționale și de cercetare.

Astfel, Săptămâna Internațională a fost o platformă excelentă pentru stabilirea unor noi parteneriate și extindere a relațiilor de cooperare. Participarea profesorilor și a studenților la evenimente de acest gen contribuie la stabilirea unor noi parteneriate, schimb de experiențe și valorificarea noilor oportunități.

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI