Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

FIEB: lansarea cărții “Economia, societatea, tehnologia și voi”, autor: prof. Ceslav CIOBANU

          La Facultatea Inginerie Economică și Business a Universității Tehnice a Moldovei a avut loc un eveniment de o rezonanță spirituală deosebitâ atât pentru mediul profesoral, cât și pentru studenți – lansarea cărții “Economia, societatea, tehnologia și voi”, autor: Ceslav CIOBANU, profesor, coordonator programe economice la Colegiul de Inginerie și Tehnologie, Universitatea de Stat din Virginia, Doctor Honoris Causa, specialist Fulbright SUA, beneficiar remarcabil al Premiului Stellar Star al Facultății în domeniul Predare, Cercetare, Serviciu în anul 2020-2021, ex. Ambasador al R.Moldova în SUA.

          Cartea se adresează, în primul rând, studenților din domeniul economic și include aspecte fundamentale, cum ar fi cele de economie, societate și tehnologie, multiple studii de caz, dar și foarte utilă cadrelor didactice prin examinarea aspectelor activităților economice într-o societate cu ritm tehnologic avansat.

          La eveniment au fost invitați profesori și studenți de la Universitatea Tehnică a Moldovei, Academia de Studii din Moldova, Universitatea Liberă Internațională din Moldova ș.a.          

          Evenimentul a fost moderat de către decanul Facultății Inginerie Economică și Business, conf. univ., dr. Rafael CILOCI. Mesaje de salut au rostit Zinaida STRATAN, directoarea bibliotecii tehnico-științifice a UTM; Larisa BUGAIAN, prof. univ., dr. hab., UTM; Maria GHEORGHIȚĂ, prof. univ., dr. hab., UTM; Iurie BADÎR, conf. univ., dr., Camera de Comerț; Valeriu CAPSIZU, conf. univ., dr., USM; Constantin POSTICĂ, ASEM.

            Dl Ceslav CIOBANU a venit cu o pledoarie despre importanța științei economiei, a evidențiat anumite aspecte din lucrarea sa și a încurajat studenții să persevereze în studii, să accepte provocările și șă își realizeze visul.

           Au urmat multiple întrebări pe marginea tematicii abordate în lucrare, dar și anumite evenimente din experiența autorului.

 

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI