PROGRESUL ACTIVITĂȚILOR ÎN CADRUL PROIECTULUI ERASMUS+ CONNECT, MAI 2022

Captura CONNECT

În perioada 16-20 mai 2022 a avut loc un șir de activități organizate în cadrul proiectului Erasmus+ CONNECT ,,Connecting universities-industry through smart entrepreneurial cooperation and competitive intelligence of students in Moldova, Georgia and Armenia” (nr. de referință: 617393-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-JP), în care Universitatea Tehnică a Moldovei este partener, coordonator de proiect din partea UTM este dna Larisa BUGAIAN, dr.hab., profesor.

Coordonatorul proiectului CONNECT este Universitatea de Stat a Moldovei.

Activitățile au fost orientate spre discuții și ghidări privind managementul integral al implementării proiectului, prezentarea și diseminarea rezultatelor deja obținute și obiectivele din cadrul pachetelor de lucru ale Proiectului care urmează să fie implementate.

Agenda a prevăzut vizite și reuniuni ce s-au desfășurat în incinta universităților partenere din Republica Moldova: Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea de Stat,, Alecu Russo Bălți, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Universitatea Agrară de Stat din Moldova.

UTM a organizat vizita participanților la Tekwill, locul unde oamenii se conectează la idei, resurse, știință și industrie pentru a spori excelența în IT. Vizita a fost desfășurată de către dna Ana CHIRIȚA, director executiv al Tekwill, fiind prezentate proiectele în domeniul antreprenoriatului, inovației în afaceri, cooperării cu companiile IT.

Deasemenea, UTM a prezentat subdiviziunea universității ZIPHOUSE Fashion Hub – platforma inovativă a Universității Tehnice a Moldovei, ce ofera oportunități de dezvoltare, învățare, co-working și networking. În cadrul acestei vizite, dna Carolina TULGARA, director executive a ZIPHOUSE, a prezentat programele de accelerare a afacerilor din industria fashion.

Echipa Proiectului au vizitat locația prevăzută pentru inaugurarea Smart Cafe din incinta Centrului universitar de Consiliere și Orientare în Carieră a UTM.

În cadrul ședinței desfășurate la AMTAP a fost organizată masa rotundă „Entrepreneurial skills in career development of students in creative and cultural industries” în cadrul căreia au fost partajate experiențe privind formarea competențelor antreprenoriale și înființarea propriilor afaceri în domeniul industriile creative și culturale.

Prin suportului USARB, partener al proiectului, a fost organizată vizita în Zona Economică Liberă „Bălți” în cadrul căreia au fost explorate experiențele de educație, cercetare și inovare în această entitate. Dna Stela PRIPA, Administrator adjunct în educație, cercetare și inovare a ZELB a prezentat proiectele din domeniul economiei bazate pe inovare – o nouă viziune pentru dezvoltarea regională. Membrii echipei de lucru au vizitat compania germană Draexlmaier Automotive, fiind evidențiate rolul și experianța Grupului DRÄXLMAIER în promovarea și implementarea internațională a modelului de succes al învățământului dual.

Tot în această perioadă, membrii Proiectului CONNECT au participat la Conferința științifică internațională  „European Integration through the straightening of education, research, innovations in Eastern Partnership Countries” organizată la Universitatea de Stat a Moldovei cu suportul Proiectului Erasmus+ Jean Monnet “EUSHARE: European economic integration of the Republic of Moldova through EU shared values: education-research- innovation”.

Membrii proiectului din cadrul Universității Tehnice a Moldovei au avut următoarele prezentări:

  • Larisa BUGAIAN, dr.hab., profesor, coordonator de proiect la UTM, Natalia VLADEI, dr., conf.univ., Cristina DIACONU, lect.univ., Centrul Universitar ERASMUS+, „European Integration of Technical University of Moldova through the straightening of education, research and innovations”;
  • Ala OBERST, dr., conf.univ., Stela CUCOS, prodecan FIEB „The importance of communication in managerial leadership”;
  • Rina TURCAN, dr., conf.univ., Iuliu TURCAN, dr., conf.univ.,  Alina STRATILA, dr., conf.univ. „The impact of digitalization on the development of entrepreneurial performance in the context of globalization”.

Proiectul Connect vizează consolidarea relațiilor universitate-industrie bazată pe abordarea antreprenorială inteligentă (multidimensională) în instituțiile de învățământ superior din țările parteneriatului estic (EaPC) și consolidarea inteligenței competitive (comportamente, abilități, mentalități) a studenților și absolvenților și a capacității acestora de a crea locuri de muncă.

Proiectul Connect este implementat cu suportul UE prin intermediul programului Erasmus+.

Mai multe informații despre proiect pot fi găsite pe http://connecterasmus.com/, https://proiecte.utm.md/connect/.

 

 

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU