Târgul de Cariere în Inginerie și Tehnologie 2022, ediția a IV-a

Târgul de Cariere în Inginerie și Tehnologie se va desfășura pe 25 mai 2022, în ziua Forumului Furnizorilor Industriali și Inginerie. Acesta va întruni companii naționale și internaționale din țară care vor anunța posturile vacante și vor prezenta ofertele de joburi pentru absolvenți și profesioniști. Studenții de la Departamentul de Microelectronică și Inginerie Biomedicală vor prezenta cele mai reușite lucrări de la concursul studențesc internațional „Ingineria Sistemelor Microelectronice – Sergiu Rădăuțan”.

La Târgul de Cariere vor participa elevi și studenți ai Colegiului Politehnic și școlilor profesionale nr. 5 din Bălți și nr. 6, Centrului de excelență în Energetică și Electronică, Colegiului Tehnic al UTM, precum și ai Universității Tehnice a Moldovei.

Inițiativa de organizare a unui Târg de cariere specializat a demarat în 2017, în cadrul evenimentului Moldova Automotive Days, găzduit de Universitatea Tehnică a Moldovei. Scopul evenimentului este promovarea competențelor inginerești locale și evidențierea actorilor din industria autohtonă, care necesitată asemenea competențe.

Paralel, vor fi organizate tururi (conform agendei) la Facultatea Inginerie Mecanică și Transporturi, cu vizitarea laboratoarelor, la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, Departamentul Inginerie Biomedicală și Microelectronică, precum și la biroul de proiectare Draexlmaier DSM, companie care și-a propus să organizeze în acest context Ziua Ușilor Deschise.

Pentru prima dată, în cadrul evenimentului, cu suportul companiei Steinel Electronic, și sponsorilor Moldova Electronics Forum, va fi organzat un concurs de lipire manuală pe PCB (hand soldering) cu ciocanul de lipire. Vor fi echipate 10 statii de lipire, unde participanții vor putea executa lucrări pe plăci electronice PCB într-un interval de timp de 30 de minute. La concurs vor putea participa 20 de studenți. Cei mai buni participanti vor beneficia de premii și cadouri.

În cadrul evenimentului va fi organizat un concurs de întrebări – platforma sli.do. Cont oferit cu suportul Ascendis Moldova. Câștigătorii vor primi cadouri.

Târgul de Cariere în Inginerie și Tehnologie este organizat în cadrul celui de-al II-lea eveniment Industrial Suppliers & Engineering Forum (ISEF). Evenimentul este organizat de către Universitatea Tehnica a Moldovei (UTM), Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și Agenția de Investiții, sub patronajul Ministerul Economiei, cu suportul Proiectului de Consiliere a Guvernului R. Moldova în politici economice, implementat de Agenția de Cooperare Germană (GIZ), cu sprijinul financiar al Ministerului German pentru cooperare economică și dezvoltare (BMZ) și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC). Evenimentul este susținut financiar si de către companiile private Steinel Electronic, Întreprinderea tehnico-științifică „Informbusiness”, ACI Partners, Magnetec Components, MOD Engineering, SafeLogic, HR-Consulting, Orange Systems, Purcari și Sandra.

Partenerii evenimentului, Moldova Electronics Forum, ISEF, Târgului de Cariere sunt Tekwill, OstAuschus der Deutschen Wirtschaft, in4ma Market Research and Analyses, IPC Asociația Globală pentru Industria de Electronică, AHK Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană.

Evenimentul va întruni reprezentanți ai Guvernului, mediului privat și academic, reprezentați ai misiunilor diplomatice, parteneri de dezvoltare etc.

Târgul de Cariere în Inginerie și Tehnologie se va desfășura pe data de 25 mai, cu începere de la 13:00 la 17:00, la Tekwill, UTM. Mai multe detalii despre evenimentul Industrial Suppliers and Engineering Forum (ISEF) 2022 accesați pe: https://acem.glueup.com/event/industrial-suppliers-and-engineering-forum-55946/

Mai multe detalii despre evenimentul Moldova Electronics Forum găsiți pe https://acem.glueup.com/event/moldova-electronics-forum-55678/

 

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU