De Ziua Ușilor Deschise, UTM a etalat potențialul și perspectivele specialităților inginerești

Suntem în pragul unui nou început, a unei noi Admiteri. Și pentru ca absolvenții de liceu să-și construiască cu încredere viitorul profesional, astăzi, 14 mai 2022, cu suportul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră și nemijlocit al directorului CCOC Radu MELNIC și vicedirectoarei Natalia ȘESTENCO, dar și al decanilor și responsabililor de la cele 9  facultăți, Universitatea Tehnică a Moldovei și-a deschis larg ușile în captivanta lume a creației și inovației inginerești.

Tineri din diferite raioane și localități ale republicii, care anterior și-au manifestat interesul să descopere multiplele avantaje și perspective ale profesiei de inginer, ne-au vizitat însoțiți de părinți. Iar cele 9 facultăți ale UTM au oferit călătorii captivante în vastele domenii ale ingineriei, corespunzător denumirii și domeniului de specialitate.

Vizitând aulele, laboratoarele, atelierele, centrele de excelență și de creație ale UTM, viitorii candidați la studii au savurat din plin potențialul de care vor beneficia pe parcursul studiilor, declarându-se profund impresionați de vasta paletă a ariilor curriculare oferite de Universitatea Tehnică în cele mai diverse domenii.

Ne bucură faptul că primim același feedbak plin de afecțiune din partea liceenilor încă din luna martie (dacă e să ne referim cel puțin la anul curent), când, sub egida CCOC, a demarat campania de promovare a facultăților și programelor de studii ale UTM. Astfel, pe parcursul perioadei martie-mai 2022 facultățile UTM au primit vizita a peste 1500 de elevi ai liceelor și colegiilor/centrelor de excelență din diferite localități ale țării. Iar ușile facultăților UTM rămân deschise în continuare pentru tinerii interesați de studiile în domeniul ingineriei.

În ceea ce privește evenimentul de astăzi, acesta s-a transformat într-o veritabilă călătorie în profesiile zilei de mâne, astfel că au fost nelipsite numeroasele întrebări despre condițiile de admitere, etapele concursului de înmatriculare, facilitățile de care pot dispune diversele categorii de candidați la studii etc. Iar cei mai deciși și mai perseverenți dintre ei au ales să meargă ulterior la cursurile de pregătire pentru BAC, care se află în toi la UTM, astfel că ne pregătim împreună de o campanie fierbinte a Admiterii, pe care abia o așteptăm.

Sunteți bineveniți mereu la UTM!

 

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU