Studenții FIEB-UTM în vizită la Parlamentul Republicii Moldova

Peste 30 de studenții ai anului I, Facultatea Inginerie Economică și Business, Universitatea Tehnică a Moldovei au efectuat, la data de 10 mai 2022, sub egida conf. univ., dr. Neli MUNTEAN, o vizită la Parlamentul Republicii Moldova.

Concepută ca un mijloc consultativ, practic și aplicativ, vizita a avut drept scop amplificarea cunoștințelor teoretice și practice din domeniul politic și social.

Programul vizitei a cuprins un tur interactiv prin muzeul Parlamentului, sălile Parlamentului și sala de plen.

Au urmat discuții libere cu deputatul fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Comisia economie, buget și finanțe, Sergiu LAZARENCU, domnul deputat oferind răspuns la multiplele întrebări ale studenților, încurajându-i să urmeze o carieră publică, dacă sunt interesați de o asemenea perspectivă.

Studenții au rămas mulțumiți de discuțiile purtate cu domul deputat, s-au arătat interesați de funcționarea instituției legislative, precum și de activitatea deputatului în cadrul Comisiei.

În urma acestei vizite, conf. univ., dr. Neli MUNTEAN a menționat că organizarea unor asemenea acțiuni trebuie apreciată ca fiind o inițiativă ce contribuie la formarea competențelor cheie pentru ca studenții să devină cetățeni responsabili.

 

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU